čtvrtek 29. listopadu 2018

Další várka kapel na OEF 2019


Všichni je známe!!! Pokračovatelé nejchorobnější kapely z rakouské Vídně, Pungent Stench!!! Po rozpadu kapely v roce 2007 se hlavní mozek kapely, Martin „El Cochino“Schirenc, věnuje jiným projektům...aby po nějaké době dal dohromady kapelu pod názvem „Church of Pungent Stench“, aby se po několika dalších úspěšných letech znovu musela přejmenovat na finální SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH!!! Jak název napovídá, můžeme se těšit na živé provedení nesmrtelných klasických pecek nám všemi známé a milované kapely!!! Martin, Danny a Mike nás nebudou šetřit a dají pověstnému kotli na OEF co proto!!! Na OEF 2019 tito bizarní borci nebudou mít svoji premiéru, už u nás hráli v roce 2015 a to jak v Trutnově, tak i na americké mutaci OEF!!! Po jejich vystoupení bude vaše duše patřit bohu a vaše maso těm, kteří si říkají SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH!!!

Teď Vám představíme v pravém slova smyslu mezinárodní, nebo ještě lépe mezikontinentální kapelu!!! Pět borců, kteří zakotvili v německém Berlíně, pocházející ze čtyř zemí, Indonésie, Turecka, Itálie a Mexica!!! A tito pánové dali dohromady společnou kapelu nazvanou INDIAN NIGHTMARE a vzhédli se ve skvěle zahraném a intenzivním apokalyptickém punk metalu!!! Začali společně hrát v roce 2014, a i přes svoji nedlouhou existenci, byli už schopni odehrát přes 100 koncertů a festivalů jako třeba finský Puntala Rock nebo německý Party San!!! INDIAN NIGHTMARE jsou známí svými skvělými a intenzivními show, a tím nás přesvědčili o tom je pozvat na prkna OEF 2019, kde budou jako součást PUNK AS FUCK Festu!!! Berou si svoji zemi zpět... INDIAN NIGHTMARE!!!

Byli jedni z prvních a stále jsou tady!!! Česká stálice punkové dravosti, která bude mít své čestné místo ve středečním PUNK AS FUCK Festu!!! Kdo by to mohl být jiný než východočeští bardi N.V.Ú. s kořeny už v roce 1986, kdy vznikli z punkové bandy Adapter. Od té doby už uteklo mnoho vody, nahrálo se spousty nahrávek, odehrála tuna akcí a vypilo moře chlastu, ale N.V.Ú. se nijak nemění. Stále jde o skvělý a dravý pogo punk v nejlepší tradici stylu, který už desetiletí boří hranice a hlásá svobodu člověka!!! N.V.Ú. jsou velcí fanoušci Obscene Extreme Festivalu a byli to oni, kdo doporučil Bojiště jako skvělý areál, takže i díky nim je OEF tam, kde je!!! A nejen díky tomu, ale hlavně díky obrovskému přátelství,  je rádi na prknech OEF přivítáme a dáme si pogo tanec třeba na Tři Kříže!!!

Australská d-beat hardcore kapela DARKHORSE je takovým jakoby synonymem pro světového Obscene Extreme fanouška. Nejenže se již objevili v trutnovském areálu Na Bojišti (2014), ale tahle cháska vystoupila také na asijském OEF (2013) a samozřejmě i na australské verzi (2015). Nekompromisní d-beat/hardcore náhul se špetkou metalu osloví či již oslovil nejednoho maniaka. Jejich poslední studiové album s názvem „Bomb Thrower“, se dočkalo pozitivních reakcí a DARKHORSE jsou znovu připraveni rozsekat vás svým náhulem na OEF 2019!!!

Pod pojmem Turecko si normální smrtelník představí dovolenkový ráj, zatímco pošahancům v momentě napadne krvelačná sekačka CENOTAPH! Batu a jeho družina má na kontě 7 smrtících, zvrácených, brutálních, technických a nevyzpytatelných nosičů, ke kterým se modlí davy BDM nadšenců. Šťastlivci měli tu čest je v CZ shlédnout již 2x a jako nespočet jiných band i CENOTAPH doufali celé ty roky, že zamoří prkna OEF. Tato drtička v létě oslaví sladkých 25, tak to spolu pojďme oslavit v kotli pořádnou pařbou!!!

Po desetiletém čekání od jejich první prezentace na Obscene Extreme Festivalu zažijí konečně MUNICIPAL WASTE unikátní atmosféru trutnovského areálu Na Bojišti. Jak je to možné? Prostě se tahle cháska svým vystoupením zrovna trefila do jediného vynuceného přesunu v areálu ve Svojšicích, který proběhl právě v roce 2009. Takže vlastně půjde o premiéru! Za těch dlouhých deset let se z thrash/hardcore překvapení a nováčka velkých pódií stala kultovní kapela, kterou si zvou organizátoři na své festivaly již pouze jako headlinera. Přesun z Earache labelu k Nuclear Blast byl vlastně téměř samozřejmostí. Takže úlovek to pro Obscene Extreme Festival 2019 je téměř kapitální!!!

Sedí na židličce, obklopen hromadou zesilovačů, beden a masakruje nás zvířecím grindcorovým uměním!!! Tuto one man šílenost, pod jménem MR MARCAILLE, budete mít možnost vidět na prknech OEF 2019 i Vy!!! Grindující violoncellista se dvěma kopáky, MR MARCAILLE umně mixuje prvky klasické muziky s totálním extrémem hlubokého a poctivého undergroundu!!! Extrém autentický, čistý, upocený, nahý, oholen až na kost!!! Tento one man projekt pocházející ze severu Francie je tady nějakých 10 let a po hraní ve všech koutech tohoto špinavého světa, ho rádi pozveme na OEF 2019, aby nám ukázal, kam se ještě dají posunout hranice hudebního extrému!!! MR MARCAILLE je čistá špína nářezu a život v něm!!!

Jedna z nejvíce rozjetých hardcore kapel poslední dekády. Není snad festivalu nebo zákoutí světa, kde by se poslouchala rychlá a hlasitá hudba a tahle holandská kapela tam nehrála. Přes malé DIY festivaly a kluby až po velké komerční akce. VITAMIN X mají prostě svoje fans po celém světě a napříč hudebními žánry. Vsadíme se, že i tady u nás se najde dost z vás, kteří jim na Obscene Extreme 2019 vytvoříte jedinečnou atmosféru a vrhnete se po hlavě do masivního circle pitu jenom, co zaslechnete první riffy z posledního alba „Age Of Paranoia“, které vyšlo u Southern Lord Recordings.

Jako každý rok i nastávající ročník Obscene Extreme Festivalu 2019 se neobejde či spíše nesmí obejít bez kvalitní crustové či punkové kapely. A pokud je to navíc legenda žánru, tím více se na ni těšíme. Po klasikách typu Discharge či Varukers přicházejí na řadu další neméně kvalitní „old school“ spolky. Jednou z nich je anarcho punk z Bradfordu, ANTI-SYSTEM. Kapela vznikla v roce 1981 a rozpadla se někdy kolem roku 1986 krátce poté, co její dva členové byli uvězněni za protesty a účasti na přímých akcích na podporu práv zvířat (což bylo v té době naprostou samozřejmostí …). Znovu aktivní jsou od roku 2014, kdy v roce 2017 nahráli hodně povedenou nahrávku s názvem „At What Price is Freedom?“. A vy je uvidíte naživo na OEF 2019!!!

Po tragické smrti Martina Funderuda (1978-2017), se jeho skalní fanoušek...vášnivý milovník slamové hudby a zároveň vynikající muzikant Michel, z předaleké Paraguaye, rozhodl, že uctí jeho památku a zároveň udrží nepříliš silnou domácí scénu extrémní hudby. Založil one man projekt TRITURATION, který je přesně tím, co milovník gutturalních vokálů, zabijáckých rifů, samopalných bicích a houpavého slamm tempa, přesně chce! V duchu klasik jako Devourment, Putrid Pile a hlavně tedy Kraanium, se nese jeho smrtící hudba. No a rok se s rokem sešel a tenhle mazák si to míří přes 3/4 světa ukázat OEF publiku, že to myslí vážně!!!

INVIDIOSUS. Tito drtiči z Minnesoty produkují grinding death metal, který má co nabídnout všem věkovým kategoriím a své poslání přenášejí hravým způsobem rovnou do žil. Dokážou vás stejně rozvášnit svou staroškolskou melodikou a zároveň nakopat prdele energickou novodobou bombou. Poctivě odehrána divočina, která nemůže zklamat!!!





Jedna z mála kapel od našich východních sousedů, která na OEF ještě nikdy nehrála!!! Hardcoreové inferno z Kysúc, THE PUBLIC!!! Nadupaná muzika od skvělých muzikantů, s neméně skvělými texty, na nás útočí už od roku 1995, kdy trojice Ozón, Horák a Giňo dali THE PUBLIC dohromady. Jejich „organizovaný chaos“ je zaznamenán v drážkách několika alb, různých EP-ček a kazet tak, jak se na správnou DIY hardcore kapelu patří!!! Do dnešních dní hraje THE PUBLIC ve stejné trojici, jen občas někdo přibude nebo ubude. Stejně je to s živým hraním, kdy ho je jednou moc a podruhé málo, ale THE PUBLIC platí za výbornou živou kapelu s neuvěřitelnou energií a rozhodně Vám rozkope sandál!!! My je s radostí vítáme na prknech OEF a doufáme, že do doby OEF 2019 budou už mít venku jejich nové album, které by mělo v roce 2019 vyjít!!! Nechme THE PUBLIC mluvit řečí jejich hardcoreových pěstí!!!

Opravdová legenda světové hardcore scény. O téhle kapele by se dalo jako o jedné z mála napsat a tvrdit, že jde o praotce hlučné a rychlé punkové hudby. Jepičí první existence téhle kapely se datuje do let 1981 až 1984. A i přes tuhle velice krátkou dobu vytvořili zásadní nahrávky světového hardcoru. Negativistické a agresivní krátké songy, které ovlivnily nejenom punkovou scénu. Na OEF budeme mít tu čest již podruhé od jejich znovuzrození, které se datuje do roku 2006. V roce 2013 to byla geniální smršť plná energie a nasranosti! V roce 2019 lze tedy očekávat neméně silnou a kvalitní prezentaci. NEGATIVE APPROACH!!!

Surový crust/punk z Chile, který zanechal na jejich evropském tour v roce 2016 tak silný dojem na českou scénu, že se chystá split LP s tuzemskou hardcore kapelou Conquestio. No, a k té příležitosti samozřejmě jako propagace nebude nic vhodnějšího než jejich živé vystoupení na Obscene Extreme Festivalu v roce 2019! Jihoamerické crust/punk tornádo SOBRAS DEL DESCONTENTO!!!




GUTSLIT. Tihle čtyři vražední gentlemani z indické Mumbaie, kteří se u nás ukážou po dlouhých pěti letech, si libují v technickém extrému a v duchu klasik jako Suffocation, Cannibal Corpse, či Dying Fetus. S notnou příchutí  grindcore a zapachající špetkou slammu, koncertují po celém světě, pravidelně vydávají stále kvalitnější nahrávky a jejich chuť hrát tenhle pokleslý žánr je pořád neutuchající! Díky tomu jsou ve svém žánru bráni jako jedna ze špiček a vy sami uvidíte a uslyšíte, proč tomu tak přesně je!!!

Toto je lektvar jen pro ty otrlé!!! Když smícháme hlučný punk s pořádnou dávkou crustu, grindcore a powerviolence, dostaneme toto zabijácké trio z mexické Pachucy, PODRIDO!!! Toto Vás přenese do 80-tých let, kdy byla extrémní muzika v nejspodnějších patrech hudebního undergroundu. PODRIDO nešetří nenávistí k prohnilému světu od roku 2007, kdy vznikli ještě pod jménem „Deprabastars“, ale od roku 2010 už pod značkou PODRIDO, pak v sestavě Fernando, Pancho a Diego nahráli většinu materiálu, kterým PODRIDO disponuje a zahráli si mimo jiné i na OEF America v Mexiku v roce 2013. Loni v kapele přišel velký třes a dva členové byli nahrazeni. Dnešní sestava Carlos, Lalo a Diego jede na plný plyn a díky tomu jsme se je rozhodli pozvat i na evropský OEF 2019!!! Tady jsou slova jen zbytečné marnění času... Je čas na nenávist!!! PODRIDO!!!

Škatulky, škatulky. Americkou kapelu CRYPTIC VOID si můžete přidat do škatulky s názvem grind/thrash. A navzdory všem škatulkářům musíme konstatovat, že tohle je ultra, mega, rychlej parádní nářez, ze kterýho Vám poteče krev ušima. Ono aby taky ne, když se tahle banda poskládala s ex-členů kapel jako Insect Warfare, P.L.F., War Master nebo Dissent. Grind, death a crust kořeny jsou sakra pevné a pokud k tomu našroubujete zápal a nadšení… máte se na Obscene Extreme Festivalu v roce 2019 na co těšit!!!

Mexické kapely neodmyslitelně patří k OEF prakticky od prvopočátku našeho festivalu. Mexická scéna je plná vynikajících kapel, převážně gore grind scény. Není tomu jinak ani v tomto případě. PARACOCCIDIOIDOMICOSISPROCTITISSARCOMUCOSIS se už na OEF ukázali a svým noisy gore grindem v old school duchu oslnili mnoho fanoušků. Po pár letech se vracejí znovu, hnilobnější než kdy dřív a vy se můžete těšit na tuhle mexickou nekompromisní jízdu. Mimochodem, zkuste říct z hlavy jejich název :)

Houston, Texas. Město zasvěcené kvalitní underground produkci. Jedním z důkazů budiž poměrně mladá grind sypanice s názvem TANTALUM, která přesně v době příštího Obscene Extreme Festivalu bude brázdit v dodávce evropské krajiny spolu se svými krajany ze stejného města i těsta, Cryptic Void. Jejich debutní nahrávka s názvem „Survival“ je, sakra, zavazující příslib do budoucna. Samozřejmě naživo v Trutnově Na Bojišti v roce 2019!!!



Opravdu legendární a kultovní kapela, jinak se ani američtí SIEGE nedají nazvat! I přes nepočetnou diskografii čítající debutní kazetu „Drop Dead“, třísongovou účast na neméně kultovní kompilaci „Cleanse The Bacteria“...a sedmipalec „Lost Session 91“ (plus vinyl kompletní diskografie cca o 20 let později) ovlivnila tahle kapela několik následujících generací grindcore i hardcore kapel. Počátky SIEGE se datují někdy k roku 1983 do města Weymouth (Massachusetts), kdy se zakládající členové Kurt Habelt a Rob Williams (s prvním zpěvákem Kevem Mahoneym) rozhodli začít hrát tvrději a rychleji, než většina souputníků, čímž na sebe upozornili celou lokální bostonskou scénu a po jejich účasti na Pusheadově kompilaci „Cleanse The Bacteria“ pronikla jejich produkce i k uším celosvětového publika. Agresivní a špinavé pojetí hardcore/punk spolu s anti-válečnou a sociálně kritickou lyrikou oslovilo od té doby tisíce fans a učinilo ze SIEGE pionýry či praotce grindcoru v USA. Po rozpadu došlo počátkem 90. let ke krátkému reunionu, kde se u mikrofonu objevil kontroverzní Seth Putnam z Anal Cunt. Reunion měl jepičí život. A k tomu opravdovému reunionu došlo oficiálně až v roce 2016. V současné době je aktuální sestava posílena o Bena Barnetta (Dropdead) a se dvěma kytarami se také objeví naživo na Obscene Extreme Festivalu 2019! “Break Down The Walls!!!”

Žádné komentáře:

Okomentovat