středa 8. dubna 2020

NTEY rec po více jak 17 letech končí


Smutná zpráva se šíří internetem. Německý label Rising Nemesis Records převzal domácí brutal death grindový label Eat You Records a to včetně práv na 100 nahrávek, které NTEY za sedmnáct let činnosti vydal.

Oficiální vyjádření Rising Nemesis:
Rising Nemesis Records is very pround and happy to announce that we have worked out an agreement with Vladimír Prokoš from Nice To Eat You Records to take over +100 releases including all the rights.
In the near future we will have all the stuff available for world wide distribution.
NTEY Records and RNR are friends for almost 20 years. Even before both labels started which makes us even more proud to have all those releases now in our roster and keep the spirit of brutality alive.


Pro uctění památky labelu, který pamatuje a dokonce i vydal jedno z alb neprávem polozapomenuté severočeské kapely Laniela Mentis (rok 2003), předhazoval brutal death metalové kapely napříč kontinenty, občas se vytasil i s muzikou mimo svůj specifický rank a to zejména z domácí scény, čímž podpořil pěknou řádku českých kapel, poslechni jednu z prvních nahrávek labelu a to Ancient Necropsy z Kolumbie. Tohle cédko výšlo taktéž v roce 2003 v kooperaci s kolumbijským labelem Mutilated Records, který následně operoval i na území ČR,  ale to už je stejně jako NTEY jen historie plná skvělých vzpomínek.

Respekt pro Vladimíra Prokoše!

Žádné komentáře:

Okomentovat