středa 5. srpna 2020

31.7.2020 - Pos-T-rash party 36. // Václavka Bday party

31.7.2020 - Lex, Much Better, Gewaltbereit, See You in Hell

Tradiční Rashova narozeninová párty se tentokráte v libereckém klubu Azyl spojila s narozeninami Václavky, takže se neopakoval poněkud soft line-up jako byl na Pos-T-rash party 35. V hudebním programu opět nebylo zapotřebí oddělovat zrno od plev a o nabídce piva se asi s ohledem na Azyl nemá smysl rozepisovat vůbec.

V na mě až moc natřískaném klubu se první představili domácí pouliční rappeři LEX, kteří v zádech s živým bubeníkem nasázeli několik ostrých tracků (najdeš na SoundCloudu) s texty ovlivněnými veganstvím, antifašismem, anarchismem, světem kolem nás a samozřejmě hudbou. Do minimálně pro mě znepokojivého elektronického podkladu umocněného údery uvedeného živého bubeníka, kterého můžeš znát třeba z crust punkové úderky Fasteratu či náladové rockovky Skyburn rapovali Charlie (kytara a řev libereckých Drom) a Golem (basa Fasteratu a další). Jejich poselství ovšem i přes slušný zvuk nebylo v zápalu umělecké performace ovládající dobrou třetinu sálu moc rozumět. Osobně jsem set po pár skladbách vzdal. Tlačenku na sále a dost nedýchatelný vzduch prostě nešlo vydržet. Mrknout na tuhle “otevřenou“ partičku můžeš i na facebooku.

S parádním zvukem se úplně poprvé živě a na domácí půdě představili emo-hardcoráci MUCH BETTER. Nová kapela složená ze známých tváří na liberecké hudební scéně předvedla vskutku procítěné vyhrávky i úderné party obsahující emíčko, že nejednomu přítomnému spadla čelist. V záplavě místních punkových kvapíků a tvrdých hardcorů v rámci nespočtu hudebních projektů s leckdy doslova jepičím životem (jak trefně poznamenal Buky), bylo tohle neskutečně osvěžující a hlavně výborné po všech stránkách. Doufejme, že tenhle band chvilku vydrží a dočká se na rozdíl od uvedených uskupení vydání alespoň demo nahrávky. Něco málo můžeš ochutnat na instagramu.

Následující německá hardcore řežba GEWALTBEREIT mě v rámci domácí přípravy moc nechytla. Živě ovšem tahle extrémní špína a poměrně rychlá kadence (včetně stopáže jednotlivých tracků) měla rozhodně co nabídnout. Energická a agresivní jízda rozpumpovala nejednoho šílence u pódia a rozpoutala slušné předpeklí před hlavní dnešním chodem v podobě domácí kultovní hardcore punkové sebranky See you in Hell.

SEE YOU IN HELL hráli dle očekávání zejména z poslední desky “Život ve strachu“, která je, jak psal Rash v pozvánce, temnější než dosavadní tvorba, leč jí to neubírá na nefalšované nasranosti. Červené nasvícení vkusně dokreslovalo atmosféru pekla, které se strhlo nejen na pódiu, ale i pod ním. Mám hrozně rád sety, kde mizí hranice mezi pódiem a fanouškama a tenhle přesně takový byl, a to nejen duchem, ale i fyzicky. Energické vystoupení podpořené texty v mateřském jazyce rozběsnilo přední řady na sále do takové míry, že bohužel při pobíhání po stropě došlo k úrazu jednoho šílence (přeju týpkovi brzké uzdravení).

Co napsat na závěr? Pódium v Azylu prošlo opět dalším vylepšením, zvuk byl tradičně fajn, na místě bylo nějaké to distro, pivko teklo proudem…prostě do Azylu zavítej. Nezbývá než popřát oslavencům vše nej i na “B“ straně asfaltu a pozvat tě tradičně na stránky s fotkami, kam časem přibudou nějaké i z této akce.

Grinch


Žádné komentáře:

Okomentovat