pátek 8. listopadu 2019

Listopad / prosinec v libereckém Azylu


SOBOTA 9.11.

Venca "Nášivka" je mrtev, ať žije Venca "Nášivka". Pokračování legendárního setkání přátel žehu je tu. Trash, Punk, Grind, Screamo, chilli a pivo na jednom místě. Červí turnaj a pivo z dílny páně Docentovo. Souboj chorobných kuchařů, kteří místo pepře melou Carolinu Reaper. Znalci nekompromisních životních stylů a nihilismu na jednom místě. Striktně Vegan, pokrmy z lidského masa jsou povoleny. Rituál 9. listopadu 2019 na konci Široké ulice. 

FCB UDÁLOST ZDE:

PÁTEK 15.11.

Zlej litevskej metal zavítá do Liberce spolu s pražskou druhotně změněnou nekrózou, nebo-li Sněťí.

Stranguliatorius - death grind - Litva
https://stranguliatorius.bandcamp.com/

DISFORIJA - grindcore - Litva
https://disforija.bandcamp.com/

SNĚŤ - death metal - Praha
https://snet.bandcamp.com/releases

FCB UDÁLOST ZDE:



SOBOTA 16.11.

PUNK AND HARDCORE SESSION no.9

16. 11. 2019 – LIBEREC – KONEC ŠIROKÉ ULICE – START: 19:00
Již po čtvrté, proběhne v Liberci benefiční koncert s cílem napomoci s záchranou pro život tolik důležitého (a po celém světě neustále decimovaného) deštného pralesa. Víme, že skrz pořádání již téměř tradičních benefičních koncertů svět nezachráníme. Každá drobná snaha učinit něco pro zlepšení tohoto problému je pro nás důležitá a dává nám stále smysl jí věnovat energii.

Minulý rok jsme vybírali peníze pro kolektiv Kedjom-Keku, který působí v africkém Kamerunu. Organizaci, kterou letos podpoříme máme vytipovanou a již za nedlouho Vám prozradíme více informací :).

Kapely, které akci podpoří:

DYSFAZIE
Stejně jako minulý rok se tato kapela postará o otevření večírku. Co se týče hc/punkových kapel, byl Jablonec léta letoucí bílým místem na severočeské mapě. To se ovšem změnilo!
https://bandzone.cz/dysfazie

ASO-NAGA
Koncertně aktivní kapela, která v Azylu hrála již mnohokrát. V poslední době prošla tahle hardcore bruska personálními obměnami. I tak se jistě můžeme těšit na standardně energickou show. Některou z nahrávek, které ASO-NAGA chrlí jak na běžícím pásu, můžete zkontrolovat zde:
https://aso-naga.bandcamp.com/

SCALP
Partička, která už přes deset let brouzdá českým punkovým řečištěm. Dost se toho sice změnilo, základ ale zůstává. Stále rádi upíjíme návštěvníkům pivo, šikanujeme publikum nudnými řečmi mezi písněmi a skáčeme při koncertě radostí do stropu.
https://scalpband.bandcamp.com

I AM PENTAGON
Delší chvíli se snažíme dostat Pentagony do Liberce a nyní se nám konečně poštěstilo. K popisu této originální smečky si vypomůžeme citací jedné recenze na Kids and heroes: "Spojení Banánových téměř poetických textů s jeho emocemi naplněným řevem a se syrovým hardcore soundem, který nemá potřebu něco si dokazovat a prostě se valí vpřed, jednoduše funguje". Ano je to tak. FUNGUJE!
https://iampentagon.bandcamp.com/

TOUFAR
Hutnej a emotivní post-hardcore z Havlíčkova Brodu, kterej nemá chybu. Na závěr zazní pomalá valivá temnota, která uspokojí fanoušky kapel ala DROM, Cult of luna, Amenra.
https://toufar.bandcamp.com

Jak vidíte, dramaturgie bude pestrá. Takže... PŘIJĎ NA KONCERT, ZACHRAŇ PRALES!

FCB UDÁLOST ZDE:

ČTVRTEK 21.11.

 Pamatujete před několika lety na Pelkotilu, jak to v Azylu rozbalila? Tak tentokráte to rozbalí znovu a ještě sebou veze parádní metal také z finska... Last minute konzik co tě při čtvrtku rozpálí na celej víkend :)

Pelkotila - crust punk (fin)
https://pelkotila.bandcamp.com/

Refusal - death metal (fin)
https://refusal.bandcamp.com/music

FCB UDÁLOST ZDE:

PONDĚLÍ 2.12.

V pondělí 2.12. nás jako hospodu Azyl a její věrné příznivce a štamgasty pozval pivovar Zichovec (stejně jako několik svých nejlepších hospod) k sobě do pivovaru. 

Program asi takle nějak:
- sraz v 10.00 v Lounech u pivovaru Zichovec - cesta tam individuálně třeba autem nebo společně vlakem (vlak jede cca 3 a půl hodiny)
- prohlídka celého pivovaru, nějakej ten pokec a nějaká ta ochutnávka z tanku zcela jistě bude :)
- ve 13.00 otevírá oficiálně pivovarská hospoda - poté program jak kdo chce....

možné varianty: 

- popíjení v pivovarské hospodě Zichovec v Lounech, poté procházkou do pivovaru Zloun, kde si dát pivo a pokračovat procházkou do pivovaru Lounský žejdlík kde si opět dát pivo. Poté cesta zpět vlakem, odjezd cca okolo 19.00 (vlak jede cca 3 a půl hodiny).

- popíjení v pivovarské hospodě Zichovec v Lounech, poté procházkou do pivovaru Zloun, kde si dát pivo a pokračovat procházkou do pivovaru Lounský žejdlík kde si opět dát pivo. Poté přejezd linkovým busem do minipivovaru Zichovec v Zchovci (od autobusu asi 3 km pěšky) kde si dát pivo a přespat v pivovarském hotelu (cena pro jednoho cca 1000,- ale údajně to máme za polovičku - ještě bych vyzjistil) Rano pak směr domov...

- popíjení v pivovarské hospodě Zichovec v Lounech, poté procházkou do pivovaru Zloun, kde si dát pivo a pokračovat procházkou do pivovaru Lounský žejdlík kde si opět dát pivo. Poté přejezd linkovým busem do minipivovaru Zichovec v Zchovci  (od autobusu asi 3 km pěšky). Večer pak domů (odtud takle večer asi jedině autem)

- popíjení v pivovarské hospodě Zichovec v Lounech, poté procházkou do pivovaru Zloun, kde si dát pivo a pokračovat procházkou do pivovaru Lounský žejdlík kde si opět dát pivo. Poté přejezd linkovým busem do minipivovaru Zichovec v Zchovci  (od autobusu asi 3 km pěšky) kde si dát pivo a přespat v pivovarském hotelu (cena pro jednoho cca 1000,- ale údajně to máme za polovičku - ještě bych vyzjistil) Rano pak směr Třebíz (cca 4km pěšky) kde je výborná palírna a pěkná vesnice se sklepy ve skalách, velkou historii apod. - poté směr domov...

Kdo máte zájem - ale opravdu velký zájem se zůčasnit tak mě neprodleně volejte na mobil - nejdéle do pondělí 11.11. Počet je velice omezen, nevěděl jsem komu řici a komu ne, proto to takle píšu veřejně víceméně všem a kdo se ozve ten se ozve. Když se vás ozve hodně, bude se holt losovat :) 

PÁTEK 6.12.

Do Široké ulice Vám přivezeme v rámci jejich EU tour kapelu Comrades z Colorada (US).
Comrades uvádějí jako své vlivy kapely jako jsou Beloved, As Cities Burn, The Fall of Troy, Red Sparrows, Russian Circles nebo Thrice .. Jedná se o velmi komplexní mix post hardcoru s lehce matematickými postrockovými postupy. 
V USA se kapela těší velké popularitě, zahrála si po boku kapel jako Being As An Ocean, Norma Jean, a dalších kterým by byla zkušebna na konci Široké asi dost těsná :))

Jako support zahraje americko - kanadsko - neměcká HC kapela se základnou v Žitavě The Heart's Intent a skoro domácí Cumulonimbus - cmlnbs band.


FCB UDÁLOST ZDE:

PÁTEK 13.12.

Do Azylu vydáme se (cesta to vskutku daleká) dopustit dostatečně dokonalé zakončení letošního roku. Pro nás značně speciálního, neb jsme zavedli tříčlennou sestavou, nuže přijďte zhodnotit, jak nám to jde. ;)

Program večera je nabit samými udatnými soubory:

Kohout plaší smrt (tedy my)

Volne Hudebni Sdruzeni - VHS - chachaři z Krkonoš, co nezkazí žádné pivo, předvedou se téže v osvěžené sestavě a navíc (zřejmě) i s novinkami hudebními, neb zrovna nahrávají,

FALEŠNÝ OBVINĚNÍ - zbojníci z Kladna, co nezkazí žádnou hokejku; i oni se předvedou v osvěžené sestavě a určitě s hudebními novinkami, neb mají již nahráno a vydáno,

Topunky - nedávno oživená (tedy celá osvěžená) sebranka z Mostu plná protřelých kádrů přiveze své poučné písně, které umí napovědět v nejedné svízelné životní situaci.


FCB UDÁLOST ZDE:

Žádné komentáře:

Okomentovat