neděle 5. dubna 2020

Anime Torment - Afterlife


Anime Torment - Afterlife

Litoměřičtí Anime Torment si dali s následovníkem debutu Deathwish z roku 2012 poměrně na čas. Ostatně stejně jako já s reckou na nové album Afterlife, které vyšlo před dvěma lety. Na kvalitu se ovšem vyplatí si počkat (toto platí pouze u kapely, ne u mojí plytký pravopisný tortury…haha).

Afterlife vyšel stejně jako jeho předchůdce na digipack CD a na jeho vydání se podílela Česko-slovenská labelová kolaborace GANAY DESIGN RECORDS a SMA. Na rozdíl od prvního zářezu je k dispozici tohle album i na červenym LP s totožnou a stejně jako na debutu vydařenou přebálkou. K zpracování vlastního digipacku mam stejně jako u debutu jedinou výtku a tou je absence vloženýho bookletu s textovou výbavou k osmi zářezům, který tě během necelý půlhodinky zatlučou do země…samozřejmě za předpokladu, že ti šmakuje moderní pojetí smrtící kovu.

Už jsem to psal sice hodněkrát, ale pro jistotu to sem hodim znovu. Nejsem zarytym příznivcem moderny a tenhle rank vskutku nevyhledávám, ovšem u Anime Torment jsem s posledníma koncertama fakt spokojenej a kapelku mam v pomyslný škatulce nejen stravitelná, ale i vskutku záživná moderna a to hnedka vedle pražskejch Diligence. Rozepisovat se o kapele samotný fakt není nutný, jelikož se jedná nejen o poměrně aktivní koncertní kapelu, kterou snad viděli všichni, kdo chodí na akce, ale všem jsou i dobře známý jejich promotérský aktivity v čele s festivalem Death Coffee Párty, který by měl letos oslavit svoje osmý narozeniny.

Koukám, že jsem se zase rozepsal, víc než je zdrávo, takže šup k vlastní hudební náplni, kterou tvoří, jak už jsem předeslal, osm tracků upečenejch v jeníkovskym Babylon Studios. Půl hodinka ostrý muziky neztrácí čas intrem a s typickými deathcore vokály valí jeden track za druhým. Zpomalení se koná pouze v případě nasazení těžkých rifů, jinak to poměrně sype. Asi se u týhle kapely nemusím zmiňovat o využitym potenciálu druhé kytary, že ne? Kytaráci kouzlí v jednotlivých promyšlených kompozicích nejen zajímavý linky, ale dokážou to i slušně nasekat. Ostatní hudebníci samozřejmě nezůstávají pozadu a jak basa, tak bicí nabízejí vskutku variabilní nálože. Deska jako celek stojí pevně na hranici techniky a chytlavosti, takže nehrozí ani nezáživnost v podobě zbytečnejch instrumentálních onanií, ani podbízivost hudebních agro nesmyslů. Zkušenější posluchač sice najde v nahrávce mnohokráte použité party, ovšem jak to bývá u kvalitnějších kapel, mezi které Anime Torment patří, jsou všechny postupy poslepovány s autorským přístupem bez známek infantility. Na rozdíl od debutu mi v hlavě po poslechu zůstává dost zajímavých momentů a „křeč“, která je kamenem úrazu u techničtěji laděných kapel během půl hodinky nepřichází ani jednou…naopak přichází chuť vtrhnout do kotle třeba na řežbu “Rapunzel“.

V celkovém dojmu šla kapela minimálně pro mě poměrně nahoru a se závěrečným lehce se vymykajícím a post rankem nasáklým trackem mě odrovnali nejen opakovaně na koncertech, ale i při poslechu alba “Afterlife“, se kterým budou zajisté spokojeni nejen zarití modernisté.

4,5/5

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat