čtvrtek 27. října 2022

Prvních deset jmen OBSCENE EXTREME 2023

Tady nejde uhnout. Vrcholní představitelé evropského grindcore, mistrové blastbeatů, francouzští bardi BLOCKHEADS!!! Vznik této smečky se datuje k roku 1992, takže letos tento kvintet slaví svých 30 let existence a my jsme rádi, že se nám je pro vás podařilo přivézt, protože naposledy BLOCKHEADS na prknech OEF hráli před deseti lety a to už je nějaká doba. S novou deskou „Trip to the Void“, BLOCKHEADS neuhnuli ani o píď z toho, co jim jde nejlépe, absolutní grindcorový nářez, kde je pedál rychlosti sešlápnutý až na podlahu!!! Toto bude zlatá dávka grindcore!!! Protože potom už zbyde jenom prach…

Jako každý rok, nemůže na Obscene Extreme festivalu chybět punková invaze!!! Už podruhé na Bojišti zahřmí agresivní hardcore/punk jízda z Kalifornského údolí Pomony, TOTAL CHAOS!!! Banda, která už od roku 1989 třímá v rukách prapor nasraného punk rocku a přes třicet let nikdy neuhnula ze svého oblíbeného stylu ani o píď. Všem punkovým válečníkům není třeba připomínat, kdo jsou TOTAL CHAOS, protože oni jsou totální klasikou a jejich energetické koncerty jsou dostatečně známé po celém světě!!! TOTAL CHAOS totiž přiveze na Bojiště totální punkový chaos!!! Tak natupíruj číro a vzhůru do kotle!!!

Chcete parádní show a skvělou muziku v jednom? Ne vždy najdete tak dokonalou symbiózu těchto požadavků, jako u Černobylem nakažených CYTOTOXIN! Německá viróza oběhla svět a vrací se na desky OEF, všemi těmi jedovatými plyny zhmotněnými ve 4 kotoučcích jejich diskografie! Živě si pamatuji, jak mnou lomcovali pocity nadšení od prvních alb, a live se ještě několikanásobně vystupňovaly. Máte rádi adrenalin? Máte rádi death metal? Milujete husí kůži ze skvělých koncertů? Kdo je viděl, přijde a kdo ne, musíte zažít!!! „Radiophobia“ a jiné hitovky jsou prostě povinnost!!!

Jedna z prvních kapel, která okupuje line up Obscene Extreme 2023, jsou všem dobří známí MASTIC SCUM!!! Banda, která už hrála na prvním legendárním ročníku OEF v roce 1999 a stále drží prapor extrémního metalu u našich rakouských sousedů. MASTIC SCUM ušli od svých začátků velký kus cesty a jejich muzika, ač vychází z poctivého grindcore, vstřebává moderní vlivy hardcore a snad i metalcore, nicméně jejich sound zní jako obrovský parní válec, nekompromisně válcující hromadu šrotu!!! MASTIC SCUM zrovna vydávají novou desku „Icon“ s moderním soundem, který ti utrhne hlavu!!! Že by se grindcore vydával novým směrem? Kvarteto MASTIC SCUM nám odpoví!!! Na OEF 2023!!!

Tato banda zraje jako víno!!! ABADDON INCARNATE z irského Dublinu, fungují od roku 1994 a od první chvíle pálí jedno zběsilé tempo death metalu s příměsí grindcore za druhým.Trio chlapů, doplněných ženskou trhačkou tlustých strun, nás na Obscene Extreme navštíví podruhé. ABADDON INCARNATE mají na kontě několik desek, kdy je hlavně „Nadir“ z roku 2001 dostal na mapu extrémního nářezu. ABADDON INCARNATE ale nespí a letos vydali novou nahrávku „The Wretched Sermon“, která je přímou ránou na solar!!! Čeká nás exploze skvělých riffů  a obrovského nasazení!!! Tak jak to na OEF máme všichni rádi…

Další bandou pro prkna OEF 2023 budou nám všem dobře známí chlapíci ze španělského Madridu, TEETHING!!! Kvartet maniaků, kteří skvěle míchají mix grindcore, s hrubostí a rychlostí hardcore a pekelnou dávkou černého humoru, nás už ohromuje od roku 2011, kdy TEETHING vznikl a na OEF tito mladící zahrají podruhé!!! Na spadnutí je nová velká deska s názvem „HELP“ a my nečekáme nic jiného, než že nám TEETHING vykopne zuby tak, jako v roce 2015, kdy na OEF hráli poprvé!!! Rozhodně to nebude žádný Beatles... hahaha..

Čistokrevný death metal v old schoolovém provedení s vrtulemi a rázným nasazením, který kdysi v našich končinách nebyl žádnou raritou, a dnes volá o pomoc pod návalem moderních vlivů. Je skvělé, že banda PANDEMIA patří k těm, kteří s velkým úsilím udržují krásu původního death metalu naživu. PANDEMIA přišla na scénu před 28 lety a za tu dobu stihla odehrát kolem 600 koncertů ve více než 30 zemích světa! O to větší radost máme, že se do kapely vrátil po mnoha letech původní kytarista Alex a tedy duch historie bude o to důvěryhodnější. My se už nemůžeme dočkat, a co vy?

Žádný Obscene Extreme by nebyl kompletní bez nějakého skandinávského, kosti drtícího nářezu!!! Po deseti (!) letech se k nám totiž vrací švédští GADGET, aby rozpoutali totální inferno svým grindcorovým náklepem v nadzvukové rychlosti, s příměsí d beatu, tak jak to umí jen oni!!! Poslední jejich album „The Great Destroyer“ je živým důkazem jejich kvalit, když si je do své stáje vybrali slovutní Relapse Records!!! Energie, nasranost, agrese... balzám pro každou grinderovu duši!!! Destrukce na Bojišti!!! Toto budou GADGET na OEF 2023!!!

Nyní otevřeme lexikon death metalu. Jaké jméno vás napadne pod písmenem S jako první? Kdo ještě nikdy nezklamal, nezradil styl, nezměnil logo, neřekl NE při žádosti o podpis či foto? Kdo se neupsal komerci, neobrátil kabát, nepodlehl hvězdným manýrům a nepřestal drtit pódia, ať už novou tvorbou ale především starými hitovkami, u kterých jsme mnozí v pubertálním věku přísahali věrnost death metalu? Již neskutečných 35 let tato banda láme naše srdce a vazy v pogu!!! Jak říká sám Čurby, SUFFO není nikdy dost! A proto zas a znovu - SUFFOREVER!!!

Hattrick! Anebo třeba do třetice všeho dobrého? M:40 ze Švédska letos oslavili 20 let existence. Díky vydávání jejich alb na tuzemských labelech není pravděpodobně nutné nijak dlouze tuhle kapelu představovat. Našlápnutý hardcore/crust, který vás nenechá klidnými. Crustové pasáže se střídají s hardcore výjezdy. Kombinace, která se v případě téhle kapely vůbec mezi sebou nekope. Od jejich posledního vystoupení na OEF uplynulo hodně času. Mezitím vydali skvěle přijaté album s názvem „Arvsynd“ a letošní zatím poslední nahrávku v podobě desetipalce „Dödens Bleka Häst“. A to stále ve spolupráci s vydavatelstvími z České republiky.

https://obsceneextreme.cz/cs

Žádné komentáře:

Okomentovat