čtvrtek 30. července 2020

25.07.2020 – Venkovní grindový koncert v Liberci


25.07.2020 – Onanizer, Amoclen, Bambulkyne Dobrodružstvá – Liberec Azyl (Komunitní zahrada LIAS)

Ani si nedokážu vybavit, kdy se azylácký koncert odehrával venku…opravdu si nevzpomenu. Menu, které si 25. července dostal/mohl dostat ve vrchním patře Komunitní zahrady LIAS, která je de facto s azylem provázaná, bylo na první nebo na po dlouhé době na další venkovní koncert vskutku výživné a to grind.

Jako první to pro mě poněkud nečekaně odpálila dneska už poměrně kultovní sebranka Onanizer. Grindcore s powerviolence výbuchy s velmi slušným zvukem, který vykouzlil Docent, neskutečně kápnul do noty. Kapelka jede třetí dekádu, takže samozřejmě prošla i nějakými personálními kotrmelci, z nichž poslední je nástup bubeníka z dnes již bohužel mrtvých SxGxS, kteří valili nekompromisní sypec přímo pod Ještědem. Na vokálu najdeš již delší dobu zpěváka dnes již také bohužel nefunkčních pražských emo crusterů Kaczynski (hned je dávám do přehrávače a úvodní track “Rány stereotypu“ devastuje ušní bubínky). Po obou jmenovaných kapelách zůstaly vskutku kvalitní nahrávky a jejich příchod do Onanizeru vlil kapelce neskutečně krev do žil. Zazněly i nějaké nové tracky. Do budoucna je po vystřídání bubeníka vidina více domácích (českých) koncertů a celkově to byl tlak jako hrom.

Zvuková parádička pokračovala i při ordinování domácích grinderů Amoclen. Nezbytnou medikaci na všechny neduhy předepsali v podobě koncentrované hudební agrese s dvěma vokály na hraně rupnutí cévky v mozku (pokud se teda Pípl zrovna neschovával pod pinčesovým stolem). Aktuální sestava dokáže s přehledem předvést set s oktany v červených číslech, což jednoznačně potvrdili, když probudili k životu první šílence před pódiem. Takže lítali nejen pilulky, ale i štěrk. Navíc poslech se doporučuje lidem s psychickou nestabilitou a asociálními sklony, takže sem byl během setu jako doma.

Řadu lidí nalomilo převzetí azyláckých píp Pivovarem ČESTMÍR, mě spíše minimalistické distro člověka na scéně známého jako Wilhelm Grasslich, který zásadně před koncerty na rozdíl od většiny hudebníků nechodí na mušli. Pokud si byl nebo se orientuješ, už je ti jasné, že tenhle večírek uzavřeli tradičně netradičně Bambulkyne Dobrodružstvá. Chytlavý, drsný a řádně špinavý rocknroll (punk'n'roll goregrindore) doprovázela samozřejmě naprosto zběsilá nahá šou jmenovaného hudebníka, která přecházela jak mezi keře nad zahradou, tak Širokou ulici oddělující Azyl o zahrady. Kdo nedostal zásah předkožkou, jakoby nežil. Toto si ostatně zakusilo osazenstvo nejednoho stolu konzumující Čestmíra. Tahle kapela ovšem není jen Wilhelm Grasslich, který set uzavřel anticovidovou sprchou moči na ty, co nestačili utéct, ale i chytlavá hudební jízda plná skvělých hráčských výkonů (kytarista se tenhle večer předvedl obzvlášť v dobrém světle). Ostatně kdybych měl set shrnout tak to byla prostě moč, prasečí ryk a rock'n'rol špinavější než politika Trikolóry…zběsilá neurvalost balancují na hraně únosnosti (pro někoho už za ní) sejmula všechny přítomné a že jich nebylo málo…ostatně kdo se necenzuruje sám, toho necenzuruje nikdo, že kámo?

Pár fotek najdeš na mých stránkách, info o dalších azyláckých  koncertech najdeš na stránkách klubu …třeba o sobotním koncertu See You in Hell (31.7.), na které bys asi měl dorazit.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat