neděle 17. února 2019

Bloody Redemption - Infected Minds


Poslední recenze byla s ohledem na experimentálnější pojetí „post“ žánru trošku oříšek. Ovšem tady mám, a budeš mít i ty, při poslechu první skladby následující po kratičkém intru, hned jasno…old skull death jako řemen.

Jedná se o debutní nahrávku „Infected Minds“ slovenskejch smrtonošů „Bloody Redemption“, na kterou čtverka hudebníků čekala pět let a který se opět chopil nestor československý UG scény Koník se svým labelem Support Underground, jehož náplní už není zdaleka jen thrash a zde death metal...ovšem i přes žánrové rozšíření je stále kladen důraz na kvalitu…což je dobře, protože kvantity na úkor kvality je na scéně poslední roky až příliš…mrkni na stránky labelu a přesvědč se sám.

Ale zpět k Bloody Redemption, který se zrodili na sklonku roku 2011 jako dvojčlenná úderka kytara a bicí. Následující rok kapela sice přibrala dalšího člena, ale nastaly komplikace se zkušebnou. O dva roky později Bloody Redemption se rozrostli o dalšího řezníka, vyřešili zkušebnu a začali sypat death metal, kterej drtil sluchovody všech metalovej maniaků o několik dekád zpět.

Necelý čtyři destítky minut rozsekaný na osm tracků a kratičký intro ukrývající se opět v dvoupanelovym digipacku s vloženym bookletem (což je u labelu velmi častým zpracováním vydávaných nahrávek), nenabízí sice nic novátorskýho…ale bez keců čapne za srdce každýho vyznavače poctivýho death metalu. Stará škola je zde nejen v rámci vlastní hudební náplně, ale i v grafickým zpracování, který má na svědomí trefně pojmenovaný Old Skul Artworks a taktéž v textový náplni, kterou v plný palbě najdeš ve vloženy bookletu, jehož zpracování stejně jako celýho přebalu je vskutku parádní.

Pokud se na muziku mrknem podrobněji, tak se sice nejedná o žádný přepsání dějin danýho stylu, jak jsem již uvedl výše, ale o velmi dobrej exkurz do dob, kdy byl death metal vskutku záhrobní s velkym „Z“…ostatně jak je v jeho názvu vlastně uvedeno. Žádný placatý čepice, žádný krájení salámu…ehm slamu, žádný přetechnizování, žádná snaha o světovou inovaci progresivním přístupem, ale neskutečněj tah na branku v podobě střednětempýho tažení nemrtvých po hřbitovech místy decentně zrychlujících při spatření ještě nevypáčený rakve…v tomhle duchu jede i vokál, jehož growl mě neskutečně baví a scream ohlašující další sousto v podobě lákavě se rozkládajícího se těla, jakbysmet. Vše je zahraný na výbornou se zvukem, ke kterýmu taktéž nemám výtku. Navíc Blood Redemption ve svý tvorbě i přes zdánlivou jednoduchost jednotlivejch kompozic úročí nejen dvě kytary, ale i zkušenosti svých členů z dalších extrémních žánrů…hlavně thrash…se kterym si samo death v tomhle dobovym pojetí skutečně tykal.

Od nudy hudebníci drží dobovou stopáž vskutku bravurně doslova mozaikou silných žánrových momentů napříč lety největší slávy smrtícího kovu, která nejen skvěle drží pohromadě, ale její poslech je vysoce infekční. Těžko vyzdvihnou nějakou jednotlivou skladbu, ač jsem nahrávku sjížděl v průběhu několika dní opakovaně, stále jsem jí vnímal a vnímám jako necelej čtyřiceti minutovej trip po hřbitově, při kterym je dobrý se kouknout při lustraci rakví na pár zachovalejch hřebů pro imaginárního kámoše katolický církve, kterýho mimochodem basák po celou dobu stopáže nehorázně práská svýma strunama.   

4/5

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat