pátek 8. února 2019

Další várka kapel na OEF 2019


IMPLORE…Tahle německá grind/hardcore rubanice prošla od svého založení v roce 2013 sakra znatelným vývojem. Dalo by se říct, že čím déle fungují a hrají, tím lepší jsou. Zrají jako kvalitní víno. Ne, že by jejich první nahrávky byly kdovíjak špatné, ale přece jenom pokud si pustíte jejich poslední zářez v podobě velké desky s názvem „Subjugate“, budete muset uznat, že produkce IMPLORE má koule! Předpokládáme, že se nám stejně tak hrubě zakousnou do těch našich při jejich druhé návštěvě Obscene Extreme Festivalu v roce 2019!!!

Švédští masoví vrazi DERANGED se po devíti letech vrací na trutnovské Bojiště, dokončit započatou práci - zlikvidovat zbytek pozůstalých svým brutal death metalem!!! Tito švédští zabijáci hrnou svojí kvalitní porci death metalu od roku 1991. Nečekejte ale, pro Švédsko typický, DM v duchu kapel jako Dismember, Grave, či Entombed. Tihle pánové si libují v jiném ranku a to v té nejhlubší brutalitě, rychlosti a gutturalech. Chorobný zvuk kytar, krvavě bublající hrdlo a klasická poctivá porce extrému, toho extrému, který nám je tolik příjemný a v té formě, jenž se nám tak líbí. Severští zabijáci DERANGED jsou zpět!!!

Po letošním vystoupení skvělé nepálské kapely Chepang na OEF jsme neváhali a zasekli dráp do této hornaté země a dalším jménem na OEF 2019 jsou skvělí horští death metalisté UGRAKARMA!!! Tito borci byli úplně první, kdo v Nepálu začali hrát death metal a položili jeho základní kameny v této zemi. Máme tedy co do činění s legendou stylu, která je tady už od roku 1999, kdy vydala demo kazetu „The Himalayan Metal of Death“!!! Kapela kolem bratrů Bikrama a Bijaye prožila i hibernaci mezi lety 2002 až 2012, ale vrátili se silnější než předtím a mini album „Mountain Grinders“ je toho skvělým důkazem!!! UGRAKARMA zavání jistou exotikou, ale jejich old school death metal skvěle obstojí ve srovnání i s těmi největšími veličinami stylu!!! A o tom Vás tato čtveřice přesvědčí na prknech OEF 2019!!! Himalájští barbaři útočí!!! UGRAKARMA!!!

Rumunská krvavá jízda pokračuje! Z transylvánských lesů k nám míří goregrindové seskupení CLITGORE!!! Tihle rumunští vampýři vám vysají veškerou krev z vašich těl a nebudou k tomu používat zuby a nebudou vás kousat do krku. Tahle transylvánská parta saje z úplně jiných údů (název kapely říká vše potřebné), na místo tesáků používají tvrdé kytarové rify, kulometné bicí s vokály z té nejhlubší části své tělesné schránky. Do zbytku vašich končetin vám pak, během tohoto rituálu, napumpují svůj nekompromisní gore grind!!! Vracejí se na místo činu, pánové a dáma z Drákulovy provincie... CLITGORE!!!

Ano, znovu kapela z latinské Ameriky!!! Nikdy se nenabažíme těch nasraných tónů jejich muziky tak, jak to umí muzikanti z těchto končin!!! Není divu, když borci z venezuelské kapely MAR DE RABIA žijí drtivou většinu svého života pod státní diktaturou, tedy něco, co my tady v Česku ještě velmi dobře pamatujeme. MAR DE RABIA pocházejí z města Maracaibo, kterému se přezdívá „satanova kuchyně“ a dali se dohromady v roce 2015, kdy se dva členové venezuelské legendární punkové smečky Doňa Maldad dali dohromady s dvěma metalisty a v této éře, naplňující odkaz Orwelových románů, založili maximálně běsnící kapelu!!!MAR DE RABIA mají na kontě prozatím dvě EP nahrávky, plné nasraného a zuřivého punk metalu a svoji zběsilost dokáží skvěle přenést i na podium a o tom Vás 100% přesvědčí na prknech středečního 2019 OEF PUNK AS FUCK FESTU!!! Venezuelské tsunami přichází!!!

Ohlašujeme další úlovek pro OEF PUNK AS FUCK FEST a to drsné street punkové bojovníky z Rumunska, SCANDAL!!! Kapela nám představuje trošku jinou tvář punku, než na kterou jsme na OEF zvyklí. V jejich muzice najdeme punkové melodie i sing-along popěvky tak typické pro Oi muziku!!! SCANDAL tady jsou už od roku 1998, kdy vznikli ve své staré vlasti, Rumunsku. Po dvou albech, kdy jméno SCANDAL letí nahoru, se kapela rozpadá, aby se po dlouhých 6 ti letech dala znova dohromady se třemi členy originální sestavy, ale už v anglickém Londýně, kde existuje dodnes!!! V letošním roce vyšlo album „On a Roll“ a SCANDAL taky oslavil 20 let existence vyprodaným koncertem na domácí půdě v Bukurešti!!! Příchozích 400 hlav nám dává za pravdu, že na OEF uvidíme skvělý punk rockový a rock'n'rollový tanec!!!

Tak a ten, kdo si myslel, že už je neuvidí anebo je prostě nehezky prošvihnul, tak ten se, sakra, spletl! Králové rychlého hardcoru jsou opět tady! DROPDEAD podruhé na Obscene Extreme Festivalu! Ještě pár let a tahle smečka oslaví 30 let existence. Kapela, která se nejprve nechala ovlivnit uskupeními jako Infest, Anti-Cimex, Siege, Discharge, Septic Death, Confuse nebo Gauze, aby po dvou dekádách sama ovlivnila desítky spřízněných spolků. Od jejich jakoby reinkarnace po roce 2000 vydali další sérku zajímavých nahrávek, většinou splitů s kapelami jako Ruidos Inmundicia, Systematic Death, Unholy Grave či Brainoil. Takže neskutečný mosh a masakr pod pódiem na OEF 2019!!!

Veteránská kapela z Anglie, která již více než 30 let působí na DIY hardcore/punk scéně. Kapelu tvoří pouze bratrské duo a i v této, řeklo by se osekané, sestavě dokážou rozpogovat každého, kdo má rád rychlý a úderný hardcore/punk se sociálně-kritickými texty. Diskografie ACTIVE MINDS čítá od roku 1986 slušnou řádku záseků v podobě split sedmipalců (např. s Yacopsae, Los Rezios, Urko atd. atd.) i vřele přijatých regulérních alb. Pro rok 2019 je již od kapely navařeno a upečeno na nový desetipalec. Takže téměř jistá tutovka pro Obscene Extreme Festival 2019!!!

„Drink beer be free“, tak s tímto mottem se setkáváme už 30 let díky americké legendě thrashcorového běsu, a není to nikdo menší než WEHRMACHT!!! Myslíme, že tady není velkého představování potřeba, protože všichni maniaci napříč styly určitě mají a znají legendární nahrávky jako „Shaark Attack“ nebo „Biermacht“. Neskutečný mix thrash, speed metalu, hardcore a punku s kytarovou gymnastikou a blast beaty, které ve své době byly jedny z nejrychlejších vůbec, to je to čím je WEHRMACHT tak proslulý!!! Vystoupení těchto bláznů bývají jedna velká párty, ovšem se skvělou hudební složkou a některá z těchto se stala, díky nahromaděnému šílenství, legendárními!!! V roce 2014 jsme měli možnost WEHRMACHT zhlédnout i na prknech OEF, kde rozpoutali pořádný kotel a po 5-ti letech rádi partu kolem Marca Sharka pozveme znova!!! My je totiž fakt žereme!!! A vy???

Tahle kapela si bez diskuze zaslouží status kultovní či legendární! Nemálo z vás tuhle smečku určitě zná a nemálo z vás na téhle kapele poznávalo a objevovalo styl zvaný grindcore. Brazilští veteráni, ROT! Bez velkého přemyšlení můžeme tuhle bandu přirovnat svým statusem např. k Agathocles. Kapela, která byla založena již v roce 1990 a má za sebou celkem pestrou historii, co se týče fungování i nahrávek. Dalo by se říci, že funguje v takových jakoby periodách, kdy jsou po nějakou dobu hyperaktivní, aby pak upadli do koma. Momentálně máme to štěstí, že se ROT probrali k životu a jejich poslední aktivní etapa jim náramně šlape, a proto všichni pravověrní grindcore maniaci budou mít to štěstí vidět tuhle brazilskou legendu naživo na Obscene Extreme Festivalu v roce 2019! Old school grindcore masakr!!!

Jedno heslo říká: „Old Punks Never Die“ a tady musíme říct, že to platí beze zbytku!!! Na středeční OEF Punk as Fuck fest přijede další známá veličina punkcrustové subkultury, holandští FLEAS AND LICE!!! Šestice kamarádů z holandského města Groningen to dala už dohromady v roce 1993 a dodnes se drží na předních pozicích syrového punk crustového rachotu, s etikou D.I.Y.!!! Myslíme, že velké představování není třeba, jejich legendární split nahrávky s Battle of Disarm, The Restarts nebo jejich dlouhohrající věc, „Prepare for Armageddon“, určitě znají všichni punkáči, které zasáhla vlna blech a vší!!! FLEAS AND LICE budou na OEF poprvé, takže věříme, že si užijí pověstný trutnovský kotel a na oplátku Vás banda s šílenou frontmankou Esther rozválcuje na prach!!! Připravte se na armageddon!!!

Psal se rok 1986, kdy na vrcholu byl „Top Gun“ a vyšla řádka stěžejních metalových desek!!! Ve stejném roce se sešla banda kámošů, aby všem natrhli zadek a takto vznikla naprostá hudební šílenost nazvaná SPAZZTIC BLURR!!! Ultra šílený mix všeho extrémního, hraný v pekelné rychlosti a s obrovskou nadsázkou je přesně to, co borci dělají už víc než 30 let!!! Od prvního dema, „Bedrock Blurr“, nahraného odpoledne po škole po poslední zářez „Hello Dum Dums“, vydaného v roce 2016 se muzika kapely nijak nemění!!! Co se ovšem mění je sestava, která se točí kolem dvou zakládajících členů „Burger King“ Erica a Mr. Marca „Sharko“ Zoricha. Kdo je doplní na cestě Evropou, je prozatím tajemství. SPAZZTIC BLURR se v Evropě ukázali pouze jednou v roce 1991 a v roce 2019 to bude teprve podruhé, takže všichni fajnšmekři by měli být na tuto legendární pecku nažhaveni, stejně jako jsme my!!! Neberte je moc seriózně, ale přivítejte je s námi na prknech OEF 2019!!!

Před třiceti lety se zrodila největší death metalová legenda. Vznikla v roce 1988 ve městě Buffalo, státu New York, pod názvem CANNIBAL CORPSE a šokovala svět hrůzostrašnými texty a obaly svých alb v kombinaci s úchvatným muzikantským řemeslem. Vydali 14 studiových desek, dva živáky, čtyři DVD, dva box sety a stali se nejprodávanější death metalovou kapelou všech dob. Profesionálními hudebníky se stali již v roce 1991 při psaní jejich třetí desky "Tomb of the Mutilated", aby naplno rozvinuli svůj charakteristický masivní zvuk, originální kompozici a technickou zdatnost. Jejich death metal inspirovaný hororovými filmy či masovými vraždami byl pro mnohé šokující a odporný. Přestože z původní sestavy zůstal v kapele jen basák Alex Webster a bubeník Paul Mazurkiewicz, kapela vždy hrála vynikající nekompromisní death metal i v dobách, kdy byl o tento styl jen malý zájem. Nikdy si nepohrávali s pomalými pasážemi či experimenty ve středním tempu. Když v devadesátých letech death metalová scéna ztrácela  na síle, CANNIBAL CORPSE vydávali skvělá alba, intenzivně koncertovali a drtili své posluchače. Jejich živáky byly vždy zabijácké. A tak po dvaceti letech od vzniku OEF je na čase přivézt nejoriginálnější americkou death metalovou legend na trutnovské Bojiště. Přijedou, rozdrtí, rozsekají a rozemelou vše na prach. Vítejte v řeznictví Na Bojišti – CANNIBAL CORPSE!!!

Kdo by neznal brazilské veterány Rot? Ale znáte také bokovky jednotlivých členů? Ne? Tak vězte, že jednou z nich je nabroušená crust/grind palba jménem CRUEL FACE. Projekt, který vznikl již v roce 1996, aby se po nahrání a vydání několika skvostných releasů v roce 2000 rozpadl a v roce 2012 znovu ohlásil comeback. Špinavá a hrubá jízda, tak jak to umí jenom jihoamerická cháska! Nová sestava, nové songy a ještě více agrese na Obscene Extreme Festivalu 2019!!!



Každý ví, že na Obscene Extreme festivalu se stávají všelijaké příběhy, ale tento opravdu stojí za povšimnutí!!! Tato česko-americká sebranka, která si říká FINAL FLAG, vznikla právě na našem fesťáku a to v roce 2014!!! To se sešla parta borců z českých kapel Excorcizphobia, Tortharry a amerických Wehrmacht a u piva začli kout pikle a výsledek je další skvělá banda, plná radosti z hraní, pořádného thrashe a punkového feelingu, FINAL FLAG!!! I přes velkou vzdálenost mezi členy má FINAL FLAG venku už jedno evropské tour a jedno plné album a druhé je zrovna ve fázi natáčení!!! Tady máme co do činění s pěkně plodnými muzikanty!!! Pokud máte rádi skvělý crossover s feelingem poctivých 80-tých let, budete nadšeni stejně jako my, že FINAL FLAG uvidíme na prknech OEF 2019!!!

Tohle bude černý kůň příštího Obscene Extreme Festivalu v roce 2019! Lokace: Baltimore, Maryland. Americká death/thrash kapela NOISEM, kterou mnozí z vás můžou znát z jejich výborných dvou alb „Agony Defined“ a „Blossoming Decay“, které obě vyšly u A389 Recordings, to svým brutálním rychlým, ale hodně technickým nářezem řádně v Trutnově nakopnou! Moderní palba, která je i přes to stále ovlivněna staršími spolky jako Terrorizer, Repulsion, Carcass nebo Dropdead. Totální moshpit výbuch je zaručen!!!

Vlhne vaše rozkládající se sousedka a chybí jí už déle trochu něhy? Co takhle si k ní odskočit "na skleničku"? GORGASM jsou velkolepí a jejich perverzní balady roztahují stehna všem (nejen těm nehybným) slečnám. Jejich technické postupy ovlivnily kvantum extrémních kapel, kombinace slizké lepicí se melodiky do vašich mozkových závitů přikovaných extrémními zvěrstvy a těžkotonážní brutalitou je dělají výjimečnými ve své branži. Čekáte, že jejich zábavně nemocnou lyriku přenesou na pódium? Tak to jste ještě zřejmě neměli tu čest! Seriózní profesionální prvoligový brutal s dynamitem v riffech, na který jen tak nezapomenete, přichází skutečný G orgasm!!!

Mexico, grande tequilla a gore grind!!! URTIKARIA ANAL se vrací Na Bojišt. Tihle mexičtí sympaťáci jsou v Evropě jako doma. A také u nás Na Bojišti. Začalo to v roce 2009, kde jejich diskotéka pohltila celé osazenstvo, pokračovalo to v roce 2015 a další jejich taneční zastávka bude právě následující ročník. A pánové na nás opět chystají svojí libou taneční muziku, v duchu všech gore grindových klasik, která roztancuje celý Trutnov, včetně prodavaček na benzínových stanicích a  lesní zvěře běhající pod Sněžkou. Tohle je ta pravá párty, taková, jakou na OEF máme nejradši, a proto už se moc těšíme, až se jejich pokleslá jízda prožene i našimi tělními otvory!!!

Poté, co tihle francouzští pánové znásilnili všechny anděly v pekle (jak pravý jejich poslední deska), vracejí se zpět na prkna trutnovského Bojiště, aby to samé provedli nám, za pomoci svého zničujícího grindcore, který zdokonalují už od roku 1996 a kterým vznešeně rozkládají již zetlelá těla pravidelně po celém světě! Francie plodí grindcorové skvosty od prapočátku tohoto žánru a SCD je rozhodně jeden z nich. Tohle bude bolet, ale nádherně bolet :). SUBLIME CADAVERIC DECOMPOSITION na OEF 2019!!!


Jako skoro každý rok, i v roce 2019 budeme mít na OEF zástupce šílené japonské scény. Tentokrát naše pozvánka letěla do jihojaponského města Oita, odkud na nás zaútočí tři samurajové, říkající si VISCERA INFEST!!! Borci vznikli v roce 1998 a už od svých začátků jedou v brutálním patologickém grindu, vyznačujícím se nadsvětelnou rychlostí, hlavně bubeníka Yuyi, nad jehož videi ze zkoušek VISCERA INFEST zůstává rozum stát. Trio má za sebou dvě plné alba a několik dalších nahrávek a samozřejmě spoustu koncertů v Asii, Americe nebo Mexiku. Letos poprvé ochutnají Evropu a jako jedna z mála jejich evropských štací bude i OEF 2019, kde Vás totálně rozpitvají!!! Věříme, že jim připravíte pořádný OEF mosh kotel, na který tito samurajové nikdy nezapomenou a kde si zatancujeme tanec, kteří tito mistři vymysleli!!! COCKROACH MOSHING NA OEF!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat