sobota 9. února 2019

Další várka kapel na OEF 2019


Rádi sledujete, jak kloužou prsty po hmatnících kytar? Australský PSYCROPTIC vám přináší celou hromadu technických riffovaček nabitých melodikou. Kluci brázdí scénu již 20 let a od samotných počátků nastavili laťku kvality pořádně vysoko, mohli jste je shlédnout i se Zdeňkem z Godless Truth za mikrofonem. PSYCROPTIC přijde předvést především svou novinku "As the Kingdom Drowns", která se považuje za jeden z jejich top alb a práce bratrů Haleyových vám to dokáže. Nabízíme vám kulturní zážitek infikovanými obrovskou porcí energie!!!

Členové legendárních japonských hardcorových uskupení jako Insane Youth, Rustler a především Death Side spojili uprostřed 90. let síly, aby svou útočnou HC/punkovou reinkarnací, zvanou FORWARD, udrželi odkaz Burning Spirits naživu a v plné síle. Pokud jste si užili tu pekelně naštvanou show, kterou velikáni Death Side předvedli na OEF v roce 2016, tak se připravte na to, že budete zase přimáčknuti k zemi touhle zkázonosnou silou vedenou charismatickým frontmanem Ishiyou a jeho sžíravým hlasem. A tak přivítejme zničující energii tokyjských hardcorových draků FORWARD na Obscene Extreme, kde nám představí své nové zabijácké album “Future Troops”!!!

WARHEAD, kteří vznikli počátkem devadesátých let v Kjótu v Japonsku, jsou jednou z nejuznávanějších a nejaktivnějších kapel z velmi plodné japonské hardcore/punkové pekelné jámy. Jejich debutní EP "Cry of Truth " a mnoho dalších počinů, které následovaly, jsou totální žánrová klasika, čistá adrenalinová energie, která skrze vokály plné hněvu, které řve jejich charismatický frontman Jun, šílenou rychlost a prvotřídní rify s vámi pěkně zacloumá. Buďte připraveni je přivítat a zažít další neúprosný, zuřivý útok z Dálného východu na naši noční Punk As Fuck akci, která Obscene Extreme Festival otevírá!!!

Další bandou na prkna OEF 2019 je mezinárodní česko/polská sebranka HOW LONG?!!! Vznikli už v roce 1994 a přivezou nám energický a špinavý crust core a d-beat, který nás naživo donutí k drsnému moshi a stage divingu!!! HOW LONG? je jedna ze stálic české scény, mají za sebou spousty koncertů a i přes poměrně velkou pauzu, kdy se borci v roce 2001 rozpadli a dali zpět dohromady až v roce 2008, nahráli a vydali velmi zdařilé nahrávky jako třeba split desku s ostravskou Kulmou a další. HOW LONG? v šestičlenné sestavě se dvěma zpěváky dává vzpomenout na crustové pionýry stylu jako Disrupt nebo Extreme Noise Terror a my jsme rádi, že Vám můžeme přivézt, poprvé na OEF, pravé slezské crustové peklo!!!

Poctivá porce poctivého gore/metalu staré školy míří na prkna trutnovského Bojiště! Z amerického San Francisca k nám přijedou rozdávat infekcí nasáklou infuzi, pánové z CARTILAGE!!! V duchu a po stopách gore/metalových klasik jako Exhumed, či General Surgery, se dala tahle banda před nějakým časem dohromady, aby mohla rozšiřovat tou nejlepší cestou tento, krví nasáknutý, žánr. No a s vědomím, že je tahle parta složena ze členů z legendárních spolků scény jako Terrorizer LA, Logistic Slaughter, či Mortuous, je nám všem hned zaručeně jasné, že to bude hodně, hodně krvavá jízda! CARTILAGE! Na OEF 2019!!!

DISAVOWED byl zplozen v Amsterdamu v roce 2000, a přestože kluci neprodukují alba jako na běžícím pásu, na deskách zrají jako víno! Po několikaleté odmlce se vyřítili se silou teenagerů a s novou posilou. Létající Robbe za mikrofonem, má zřejmě dobrou životní pojistku. Novinka je na spadnutí a v jejich setlistu již můžete registrovat několik ukázek z toho, co se na nás již brzy vyřítí! Že znějí jakoby prošli bránou v době, kdy DISAVOWED vraždili s jejich mocnými hymnami. O tom se již přesvědčíte na Bojišti, uvidíme se v kotli šílenci!!!

Předposlední kapelou ohlášenou na středeční OEF Punk as Fuck Fest není nikdo menší než dlouholetí bojovníci za lepší život pro všechny, skvělá punková skvadra, OI POLLOI!!! Vznikli v roce 1981, tedy v době hlubokého Thatcherismu a vzniku druhé vlny anglického punkového hnutí. V začátcích OI POLLOI hraje drsný oi punk, aby se později jejich muzika vytříbila do skvělého anarcho-punkového nářezu. OI POLLOI jsou známí jejich nekompromisními postoji vůči vládnoucímu establishmentu a jejich motto „Žádné kompromisy při obraně země“ je dostatečně známé!!! Jejich obsáhlá diskografie a skvělé živé koncerty po celém světě, zase skvělou pozvánkou na punkové pogo pod podiem OEF 2019!!! Punkový boj nekončí!!!

Tohle bude lahůdka pro milovníky primitivního hluku. Totální noise/grind jízda v podobě vystoupení žánrové legendy SUPPRESSION. Tahle nekompromisní bestie funguje již od roku 1992 a na svém kontě má hromadu splitek s dalšími legendami underground scény jako Despise You, Cripple Bastards nebo Grief. Po utlumeném období jsou zpět v plné síle, čehož důkazem může být jejich první samostatné album čítající 73 songů s názvem „Placeo Reality“. V současné dvoučlenné sestavě je zakládající člen Jason Hodges a parťáka mu dělá Ryan Parrish (mj. Iron Regan). Noise/grind útok na OEF 2019!!!

Příjemné nové překvapení v podobě pražské kapely INSISTENT se objevilo na tuzemské grind core scéně. Těžkotonážní brutální grind core řežba ve stylu Nasum, Rotten Sound, Assück nebo Napalm Death. Nová nahrávka pořízená v proslulém studiu Davos ve Vyškově. Na kontě již vydané split CD s jihočeskými But a před sebou zářnou budoucnost, kterou jistě nastartuje také jejich živé vystoupení na OEF 2019!!!


Další akt na OEF jsou opravdoví zvěstovatelé zla a utrpení, kteří přicházejí z temných panelů bratislavských ghet, slovenští ADACTA!!! V roce 2000 se sešli kamarádi ze středních škol, znuděni jednoduchým a málo agresivním punk rockem, a tak se vrhli na nástroje, aby dali vzniknout kapele ADACTA!!! Mix švédské crustové školy s intenzitou old school britského death metalu je to, v čem se cití jako doma a my můžeme jen čumět, jak jim to jde!!! Borci prošli několika personálními změnami, kromě Evropy se podívali třeba do Ruska, nebo Brazílie a do dnešního dne vydali čtyři dlouhohrající desky. A split album s brazilskou legendou Skarnio a ruskými Antimelodix jsou na spadnutí!!! Určitě nám i z těchto vinylů borci v panteonu OEF 2019 zahrají!!! AMEN!!!

Na zábavě pivo piju, střízlivej to nepřežiju!!! TELEX 2019 na PUNK AS FUCK fest!!! I přes sporadický počet nahrávek, není snad punkáče, metalisty či hardcoristy, který by neznal jejich vtipné a jednoduché texty (a i přesto mající hlavu a patu). V roce 1984 jim ještě pod názvem Novodur rozehnala SNB koncert a zakázala činnost. V roce 1986 se vrátili jako Armavir, kterým také byla zakázána činnost. O pár měsíců později opět obnovují činnost a tentokrát již jako TELEX. Debutní nahrávka s názvem „Řeznickej krám“ vychází v roce 1989. A v roce 2019, po 30 letech od vydání téhle kultovní nahrávky, vám speciální sestava obsahující členy kapely Delikvence, se zpěvákem TELEXu Karlem Boušou, zahrají speciální set obsahující ty největší pecky od TELEXu! Pogo!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat