úterý 12. února 2019

Soundtrack k beznaději v podání V0NT a Crevasse


Provařená pražská EMB partička V0NT, ve který najdeš lidi z kapel jako Remek, Lakmé , Gattaca, Marnost a dalších, vypustila split LP s německýma dis-beat/poweviolence fofrníkama Crevasse. Crevasse nejspíš znáš ze splitu se zaoceánskou progresivně střiženou grindcore/powerviolence partičkou Cloud Rat, protože tenhle splitec je vytáh takříkajíc ze stínu.

Strana V0NŤáků obsahuje tři velmi znepokojivý backened EMP stopy a vznikla, jak je u kapely zvykem, tradičně v rámci nefalšovanýho DIY duchu. No přesně se jedná o dvě skladby s texty mateřskym jazyce „Out Distance“ a „Brundibár“ a jednu neméně nepříjemnou vsuvku a anglickým prologem. Jen dodám, že těhle třináct minut není vskutku pro slabý povahy, jelikož citlivější/na scéně adaptovaný ucho dokáže texty v pohodě ve změti hluků rozšifrovat…pro představu:


***

„nakonec se něco zlomí
buď vaz anebo vůle
nakonec stejně umřeš
a vítězové vyřknou rozsudek“

***

„Naděje umřela
Ale pořád je ještě slyšet její ozvěna
Jsou to skutečný lidi
Je to opravdová smrt“

***


Crevasse se ve dvanáctiminutové monolithu odklonili od svého d-beat/pv a více stavěli na disha pasážích, které jejich tvorba již předtím obsahovala. O své straně sami uvádějí, že posluchači neuslyší žádný d-beat  fofry, ale čeká je atmosférická hluková jízda, na které se podíleli i split parťáci V0NT. Já jen doplním, že všemu kraluje hrubej vokální projev zpěvačky, kterej dokonale dokresluje tenhle soundtrack k beznaději.

Deska vyšla v kooperaci pěti labelů: Contraszt! (diyordie.bandcamp.com), Rope or Guillotine (ropeorguillotine.bandcamp.com), Order05, Stoned to Death (stoned-to-death.bandcamp.com) and MxFxL a sehnat ji můžeš i přes kapely.

V0NT: Bandcamp

Žádné komentáře:

Okomentovat