neděle 28. ledna 2018

Thrash death masírka u Faráře



27.1.2018 – Sadistic Hannibal, Pit Full Death, Purnama

První letošní gig jsem poměrně dlouho odkládal, ať už z nepřízně počasí či pracovní vytíženosti. Ovšem po poslechu dánský death metalový partičky Baest, která byla hlavním lákadlem dalšího thrash deathovýho večírku pod taktovkou Jirky Faráře v Mladý Boleslavi, nešlo tuhle akcičku nepodpořit.

O klubu známym jako Farářova Sluj aka Orthodox se asi nemá smysl rozepisovat, většina UG nadšenců ho určitě nejednou navštívila. O čem se však rozepsat musim, je dopad chřipkový epidemie na tenhle koncert. Dánové to totiž ze zdravotních důvodů nedali a do mladoboleslavskýho klubu vůbec nepřijeli.  Nedorazili taky němečtí hardcoráci With Empty Hands a chřipka se prakticky podepsala na všech vystupujících kapelách.

Náhrada za vypadlé kapely dorazila z nedalekého Jičína. Jednalo se teprve o druhý vystoupení novýho uskupení SADISTIC HANNIBAL, takže byla na místě shovívavost, ovšem borci to odsypali bez výraznějšího zaváhání. Vystoupení na daný prostor s adekvátním zvukem (ostatně jako u všech vystupujících kapel) se neslo v duchu starejch V.A.R. či Kryptor. Český texty, alespoň ty, co jsem pochytil a pranámrd bez servítek a okolků.



Jako druhá se představila pětičlenná kapelka z Úpice PIT FULL DEATH. Podle zvukovky a hadrů (Obscene Extreme, Marduk, Aborted, Tortharry) jednotlivejch hudebníků jsem nebyl absolutně schopnej kapelu žánrově zařadit. Během setu předvedli úpičtí velmi solidní kompozice s parádní dvojitou kytarovou hrou spadající do ranku thrash, ovšem zbytek byl core jako hovado. Šlapavý bicí, frontman s hardcore punk až grindcore projevem pobíhající zuřivě po klubu mezi fans, kytarista atakující několik rozběsněných fans v pitu přímo během hry, motanice do kabelu od mikráku…no minimálně název ke kapele fakt seděl. Po vynikajícím setu, ve kterym si fans dožádali i přídavek, jsem si upřesnil informace a u distra se dozvěděl, že se vlastně jedná o thrash death, ovšem s novym vokalistou pocházejícím s hardcore punkového prostředí Jáchymem (ex-Mizérie). Každopádně kapela není vůbec marná jak na pódiu tak z náhravky, ze který bohužel nedostaneš tu energii jako pod pódiem.

I když headliner nedorazil, turnovská deathovka PURNAMA jej kvalitativně plně nahradila. Kapela i samotnej její frontman, kterýho můžeš znát z dalších hudebních projektů, už mají na scéně poměrně slušný jméno, který je spojený s dalšíma aktivitama jako je „Metal for Hope“ v podobě benefičních koncertů na dobrou věc. Letos číhej, protože proběhne další ročník hudební benefice na hradě Trosky. Od tý doby, co jsem viděl kapelu naposledy, prošlo uskupení řadou změn. Tou první je sestava, která bohužel nebyla na pódiu s ohledem na chřipkovou epidemii full, jelikož nedorazil basák. Další změnou je celkový zdémoničtění kapely, smím-li to tak nazvat (umrlčí barvy na obličejích hudebníků a lebky i oheň na pódiu). Co ovšem zůstalo nezměněno, je velmi dobře zahranej death metal (fans si vynutili dva přídavky), kterej díky navýšení počtu strun, dostal na živo další rozměr. TOP večera! Poslechni na bandzone, sleduj na FB.

Fotky sleduj na mejch stránkách.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat