středa 26. června 2019

Poslední várka kapel OEF 2019


Drsný a nekompromisní, jako fotbal na Anfield Road, je muzika borců pocházejících z města Beatles, Liverpoolu, CORRUPT MORAL ALTAR!!! Banda kolem Johna Cooka, známeho jako session člena kapel Napalm Death, Malevolent Creation nebo Venomous Concept nám už podruhé zahraje na prknech OEF!!! Totálně extremní grind core palba s občasnými výlety do sludge nebo až psychopasáží za které by se nemusel stydět ani Voivod v dobách své největší slávy!!! CORRUPT MORAL ALTAR se dali dohromady v roce 2012 a vydali hned několik nahrávek, z nichž ta poslední, nazvaná „Eunoia“ z roku 2017, je kosti drtící počin!!! Britcore v nejlepší formě!!! Přivítejte CORRUPT MORAL ALTAR!!!

Pro všechny fanoušky ostrého old school thrash metalu tady máme skvělou novinku!!! Thrashoví maniaci z frontového města Bělehradu, NADIMAC!!! Tento kvartet začal svoji cestu v roce 2003 přehráváním vesměs německých thrashových pecek, aby se po dvou letech podíval na lokální podia, a už se svým repertoárem nahrál i nějakou tu demo nahrávku. Po několika dalších nahrávkách a změnách sestavy se NADIMAC dostává i na podia mimo Srbsko a krajiny bývale Jugoslávie a hraje na evropském kontinentě společné akce se Sodom, Tankard, Onslaught nebo Napalm Death, mezi jinými. Jejich zatím poslední album „Besnilo“ vydané u barda undergroundové scény Davyho Rottena a jeho Xtreem Music je rána přímo mezi oči!!! Undergroundový thrash nálet na OEF!!! To je NADIMAC!!!

I když si myslíme, že v grindcore bylo už skoro všechno vymyšleno a zahráno, vždy je nás někdo schopný přesvědčit o opaku. Mladá kapela z druhého konce světa, z Nové Kaledonie, BURST je toho živým důkazem!!! Kluky sledujeme už nějakou dobu a po pozvání na australskou edici OEF v roce 2014 je čas tyto tropické šílence pozvat i do Evropy!!! BURST existují od roku 2013 a v zemi, kde prakticky neexistuje metal ani žádné jiné styly extremní muziky, jsou společně s bandou Analkholic, se kterou má společné některé paralely, ve svém boji za grindcore osamoceni!!! Jejich grind zní svěže a neotřele, ale i přesto kurevsky drtivě a vyzrále!!! Jejich EP „You Must Die“ budiž důkazem!!! Pecka z Velkého Světa (Grande Terre) na OEF 2019!!!

Tahle norská grind rubanice s názvem BEATEN TO DEATH zřejmě uspokojí fanoušky všech stylů, kteří se pravidelně účastní Obscene Extreme Festivalu. Totální grind jízda, která se v některých pasážích zvrhává do slušných gore a death metal pasáží. Změny tempa, vyhrávky, srandičky, úchylnosti. Jo úchylnosti. Takhle přesně by se dala produkce téhle kapely taky asi zřejmě specifikovat. Ujetej brutálně rychlej grind core. Naživo na OEF 2019!!!



Máme obrovskou radost, že jako úplně poslední kapelu na OEF 2019 můžeme ohlásit skvělé zástupce noise coreové scény ze země vycházejícího slunce, FINAL EXIT!!! Tito bardi, založeni už v roce 1994, kdy začínali jako více grindové seskupení se po čase transformovali do velmi hlučného a zábavného dua ve složení, Ryohei na bicí a Hisao na kytaru a mikrofon. Určitě máme všichni v živé paměti jejich vystoupení na OEF 2014, kdy nás totálne rozdrtili svělým setem, složeným ze stovek mikrosongů nebo šíleným žabáckým stylem hraní bubeníka Ryoheie!!! A toto dostaneme znova, přimým direktem do hlavy!!! Pro fanoušky noise core je FINAL EXIT jasná volba!!! Jedna z nej kapel tohoto stylu!!! Co víc chceš ješte slyšet???

Česká grindcorová scéna byla vždy skvělá a my tady máme další důkaz o tom, že to pořád platí!!! Domácí trutnovská mlátička ČLOVĚK V PLÍSNI, hrající drtivý mix grindcore, hardcore a metalu vám prožene hlavou své drtivé tóny!!! Borci vznikli v roce 2015 přímo na trutnovském nádraží a v přilehlých lokálech ještě pod názvem Silentpie&The Plezírs, takže poměrně mladá banda. I když původní záměr kapely byl jiný, po změnách v sestavě tady máme grindujícího ČLOVĚKA V PLÍSNI, a že jim to kurva hraje!!! Na kontě zatím jen jedno EP a v plánu další v letošním roce. Krátce, rychle a hlasitě... to je ČLOVĚK V PLÍSNI!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat