neděle 23. února 2020

29.05.2017 – Kajse/Kajto, Vole, Sacrificio - Liberec Azyl


29.05.2017 - Fast and furious – hardcore punk – Liberec, Praha, Mexico City

Další z řady libereckejch hardcore punkovejch večírků, kterejch ostatně není nikdy dost, nabízel poměrně zajímavou hudební sestavu, která přitáhla řadu fans do místního klubu Azyl i během pracovního tejdne.

Minimálně pro mě byly zajímavý všechny tři vystupující kapely a to relativně mladá místní grupa KAJSE/KAJTO složená ze čtyř lidí, který se na i kolem hudební scény v Liberci už nějakej ten pátek motaj. Zatraceně syrovej nářez VOLE z Prahy nešetřící angažovaností, hallem ani disharmonií…tudíž zvědavost a natěšenost současně. Trojku kapelek doplnila mexická sebranka SACRIFICIO, jejíž nespoutanost byla patrná už z nahrávek a živáků, který jsem našel na netu. Navíc Liberec byl pro Mexičany jedinou zastávkou evropskýho tour v Čechách…odolal bys?!

Jelikož na base v KAJSE/KAJTO najdeš jednoho ze zvukařů klubu Azyl, je ti asi jasný, že si kapela upekla solidní zvuk sama. Vlastní setík, kterej nestál jen na rychlosti ale i na metalovejch rifech tvořenejch standardní sestavou, měl několik přesahů. Tím prvním byly a vlastně i jsou texty v češtině (který by teda neškodilo zveřejnit na bandcampu). Tím druhým je fakt, že mistru zvuku a čtyř strun stojí na pódiu a je vidět, že ho nepřízeň osudu jen tak na kolena nesrazí…Respekt! A tím třetím byl novinkový flák „Je třeba zapít smetanu“, kterej reflektuje aktuální dění kolem samotnýho klubu. Krom tohohle tracku najdeš několik věcí od kapely na jejich bandcampu a rovnou mrkni na jejich FB profil, abys případně nepropásl koncert. Víc se o kapele rozepisovat teď fakt nebudu, zmíněný letošní demíčko mám na recku, takže se dočkáš (ovšem na koncert klidně běž…opravdu se nejedná o stupído á la Dva muži z davu).

Pražská čtyřka VOLE po nezbytný úpravě zvuku nahustila do fans dle očekávání hodně syrovou porci hardcore punku. Charismatickej projev frontmana podpořenej dalšíma dvěma řevama a umocněnej hallem a disha/krkolomnýma hudebníma postupama sestavy kytara, basa, bicí, mě oslovil ihned po úvodních pasážích. Koncert se sice nevyhnul technickým potížím, ale na to srát, byla to jízda jako hrom a minimálně těch několik pařmenů (který už se rozjeli na produkci Kajse/Kajto) to vidělo stejně jako já. Na bandcampu kapely můžeš ochutnat dva tracky. Navíc na youtube můžeš narazit na řadu živejch záznamů, ze kterejch můžeš nasát alespoň část atmosféry, která z kapely alespoň při tomhle setu sršela…když hraješ to, čemu věříš, má to vždycky sílu!

Dvě mladý kapelky na pódiu vystřídala mexická vichřice SACRIFICIO, jejíž rychlej a hlavně geograficky dáno energickej hardcore punk už byl na magnetickym pásku v podobě demíčka zaznamenanej v roce 2013. Od tý doby kapela natočila další epko, účastnila se dvěma flákama na benefiční kompilaci a hlavně letos vypustila do světa svojí první velkou desku (na kterou předchozí kapely ještě čekaj) pod názvem “Pulidores de tumbas“. Fullko, stejně jako další zmíněný počiny můžeš poslechnout na bandcampu kapely. Hudebně byl set jedna velká smršť (tracky do dvou minut stopáže) stejně jako z desky, ovšem samo s vyššim oktanovym číslem. Na řadu přišel samo i přídavek!

Co napsat na závěr? Doval na další koncert do Azylu, podepiš petici a podporuj kapely koupí nahrávek.

Pro pár fotek z akce klikni ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat