čtvrtek 26. dubna 2018

Bowelfuck ‎– Fragments


Stejně jako v poslední recce se mrknem na domácí grindovou kapelku, která v loňskym roce a po rošádě v sestavě vydala plnohodnotnou desku. Stejně jako u Choked By Own Vomits se u Bowelfucku jedná o druhou řadovku a stejně jako CHOV přišli i Bowelfuck s něčím v jejich tvorbě doposud neslyšeným/novým. Navíc CD vyšlo v kooperaci stejných labelů a to Nice to Eat You Records a Rotten Roll Records. Jen pro zajímavost uvedu, že oběma grupama prošel mistr strun i jedovatýho vokálu Pavel Jindrák.

Pavla na nový fošně „Fragments“ sice už řvát neuslyšíš, jelikož Malej John zahodil basu a chopil se mikráku, ale Pavel nahrál obě kytary (jak tu basovou tak klasickou kejtru) a v loňskym roce ještě drtil šest strun i během koncertů. Za bicíma zůstal prověřenej bubeník Kalvos. Od letošního roku je v kapele místo Pavla novej kytarák Tomáš, ale to jen tak pro upřesnění, jelikož tohle se posledního alba netýká, ale bude zajímavý sledovat, kam bude kapela po odchodu Pavla směřovat.bowel fuck bandcamp

Fragments vyšel, jak je uvedeno v kooperaci dvou labelů a to na třípanelovym digipacku potištěnym nejen vynikající grafikou, ale i kompletními texty k šestnácti výbušnym kompozicim, který tě bez většího výdechu zatlučou do země jak kladivo. K údernosti pomáhá samo i do Švédska hozenej zvuk z Davosu, kterej k aktuálně čistě grindcore podobě tvorby sedí doslova jako prdel na hrnec. S odchodem gore složky tvorby, na kterou si byl zvyklej z velmi slušnýho debutu „ManBearPig“, DIY CD splitu s Cruel Face of Life a parádního desetipalcovýho splitu s Бут, který tvořej spolu s prvním promíčkem kompletní diskografii kapely, sice zmizela mnou tolik oblíbená hutnost, ovšem nastoupily pro změnu vyšší oktany  a jak se říká: „Král je mrtev, ať žije král!“…a že stejně jako nový CHOV, jedou i nový Bowelfuck první ligu tuzemskýho grindu.

Už podle stopáže cca šestadvaceti minut patřící šestnácti trackům se sociálně kritickou lyrikou je ti jasný, co tady jede prim. Vysokooktanový grindcore s pološíleným Johnovým vokálem po vzoru velkých jmen žánru tě nastřelí jak některý nelegální látky a stejně jako ony je silně návykovej. Od prvního hudebního zaběsnění s údernym refrénem „Tell me why, why you cry…“ do závěrečnýho štychu ti trojka hudebníků poskytne v optimálně nastavený stopáži do půl hodinku pouze skromný čas pro výdech v podobě několika „pomalejších“ partů…třebas uvedenej poslední track…jinak tohle šílenství decentně proložený intrama uhání zběsile vpřed a smete vše, co mu stojí v cestě…ostatně jak seš od danýho ranku (v případě jeho nezasažení jakoukoli progresí či matematickou dublovanou šíleností) zvyklej. S každym dalším trackem seš víc a víc mačkanej do sedačky a pocit spokojenosti narůstá. Věř mi, že nebudeš mít problém cédko po sobě párkrát otočit a užít si tuhle smršť znova a znova…časem i přes novej ksicht kapely objevíš řadu věcí, který tě přeci jen utvrděj, že tohle nahráli vskutku Bowelfuck. Dalším kladem je spousta záchytnejch/chytlavejch míst v perfektních a krásně čitelnejch kompozicích, který ti nejenom pomůžou v orientaci ve sledu jednotlivejch skladeb v uragánu jménem Fragments, ale posunou ti tuhle stříbrnou placku mezi tvý domácí žánrový libovky.

Bowelfuck se nebáli změny a nahráli vskutku parádní album, který by rozhodně sneslo více světla na scéně a časem rozhodně i asfaltovou podobu. Bez debat...trefa mezi světla.

4,5/5

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat