čtvrtek 26. dubna 2018

Nová deska Rutka Laskier


RUTKA LASKIER dnes vypustili na bandcampu novou desku, kterou už nyní můžeš mít na CD nebo kazetě a v létě se dočkáš i LP verze. Desku jsem slyšel pouze zběžně, žádnej soustředěnej poslech, ovšem první pocity korespondujou s reportem, kterej jsem psal na živej set RL pár let zpátky, kdy jsem měl možnost vidět tyhle týpky ve společnosti mocných Švédů Totem Skin:

„Téměř na čas se představili jihočeští RUTKA LASKIER produkující atmospherický/melodicky post-hardcore punk s notnou emo i noisovou složkovou...krom toho bys v jejich muzice našel i prvky math rocku, což je vskutku paráda a jejich prozatím jediná deska, která vyšla loni na jaře čertužel jen CD, zní výborně.  Stejně výborně vyzněl i jejich kurevsky naléhavej set se zvukem, kterej nic nepohřbil. Pětka hudebníků neměla problém vytvořit nejen náladové plochy díky dvěma kytarám, ale stejně tak nebyl problém trošku přiostřit naléhavostí hlavního vokálu, těžšími rify a údernější bubenickou hrou. V průběhu setu se mihly celkem tři vokály, z nichž ten hlavní zejména na desce nabízí víc poloh nádherně korespondující s aktuální náladou kompozice. Textová stránka věci ladí s názvem kapely, který byl přejat ze jména polské dívky, která než byla v Osvětimi umírající na choleru upálena zaživa v jednou z krematorií, sepsala šedesátistránkový deník o životě v Polsku pod nacistiskou nadvládou. Desku poslechni na bandcampu.“

Jak je uvedeno v závěru citace, nahrávku poslouchej na bandcampu, Dění kolem kapely – koncerty, kdy vyjde LP - sleduj na FB profilu RL.


Žádné komentáře:

Okomentovat