sobota 7. dubna 2018

06.04.2018 – Jihočeské tanečný gore, italská grindová škola a česko německá brutální metelice


06.04.2018 – Gutalax, Guineapig, Pikodeath

Libereckej klub Bunkr nabízí každej měsíc celou řádku zajímavejch akcí napříč hudebními žánry, mě osobně jako konzumentovi i extrémních žánrů padla do oka ihned první dubnová akcička, která byla zároveň první zastávkou víkendovýho běsnění tanečních leč brutálních partiček Guineapig a Gutalax.

Jako téměř domácí support odstartovali tenhle večírek PIKODEATH. Původně liberecká thrashová banda s kořenem v roce 1998, která se pod vlivem času a dalších okolností přetransformovala do mezinárodního brutálního thrash-death  metalovýho komanda, jak jej můžeš slyšet na posledním full albumu z loňskýho roku „Insane“. Poměrně solidní support ze strany fans podpořil Pikodeathy, kteří si to v Liberci střihli bez basáka, takže pouze ve třech. S ohledem na nasazení hudebníků a paření fanoušků, se tenhle hendikep v zážitku ze setu prakticky neprojevil. Dva řevy, silná hluková hradba kytary a bicích, slušněj zvuk (ostatně jako celej večer) a hlavně tracky, co měly hlavu a patu. Laťku nasadili domácí poměrně vysoko.

K italský trojici GUINEAPIG, složený z prověřenejch hudebníků italský grindový školy (Spermbloodshit, Rabid Dogs, Ultimo Mondo Cannibale, Ass Gaping a další), bylo publikum zpočátku poměrně vlažný, což se krapet projevilo i na statičtějším pódiovym vystoupení …. ovšem zdůrazňuju zpočátku, jelikož kombinace těžkejch CBT a pověstný italský nespoutanosti jdoucí ruku v ruce s hravostí, strhly fans k mohutnýmu moshpitu. Hrálo se z debutní desky „Bacteria“ a loňskýho splitu s Rompeprop (obě desky ještě můžeš sehnat v distrech…ovšem zdůrazňuju, že stejně jako u Gutalaxu, se jedná spíše o koncertní kapelu, jelikož nahrávky samy o sobě nemaj takový koule, jako živý sety). Ve výslednym dojmu z koncertu se dle očekávání jednalo doslova o šlehu mezi voči.

Většina přítomných ovšem dorazila samozřejmě na gore tanečky z jihočeské Kremže, což už před samotnym zahájením setu prozradila řada kostýmů mezi fanoušky (i rozmotaný toaleťáky před klubem). Jako co psát o GUTALAXu, kterej všichni znaj. Snad jen, že s dobrym zvukem předvedli svojí pověstnou fekální šou plnou tance, vstřícný komunikace publikem, kdy občas bylo na pódiu víc fanoušků než členů kapely a i když jsem měl možnost vidět pouze první polovinu setu, tak to bohatě stačilo, abych s klidnym svědomím mohl napsat, že opět nezklamali. Zuřivej mosh i stage diving byly samozřejmostí.

No prostě díky pořadatelům za tyhle akce a nezbejvá než tě pozvat do Bunkru na další zajímavý dubnový koncerty. Třeba zastávku tour Diligence a Mean Messiah (Diligence maj venku aktuálně novu desku), kterou podpoří výborní New Hate From či zastávku tour kultovních Plexis, který 5.4. pokřitili novou desku a tím se po odmlce z důvodu těžký autonehody vrátili na koncertní pódia.

Fotky sleduj časem na mejch stránkách, i když doporučuju spíše ty od Jardy.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat