neděle 14. dubna 2019

12. 04. 2019 - Francouzští Inhumate a support v litoměřické Baronce


12. 04. 2019 - DR.Greenstein, Spras, Anime Torment, Inhumate, DPK

V rámci pre-DEATH COFFEE PÁRTY se představili v litoměřické Baronce provaření francouzští grindeři Inhumate a jelikož byla tahle vypečená akcička spjatá s neméně vypečeným fesťákem, jehož sedmý ročník tě čeká v Litoměřicích již za pár měsíců, bylo i pro support sáhnuto velmi kvalitně.

Na akci jsem se odhodlal na poslední chvíli, takže pozdější výjezd a vyfrézované silnice si vybraly svou daň v podobě nestihnutí otevíráku večera DR. GREENSTEIN. Zrovna na tuhle teplickou kapelku jsem byl zvědavej, protože mi doposud jejich taneční grind na živo unikal…snad příště. Ovšem „sprasený“ coverky SPRASem už jsem si s chutí dával pod pódiem. Tahle ploskovická partička veteránů nefunguje sice příliš dlouho, ale díky dosavadnímu repertoáru složeného z nesmrtelných fláků převážně death grindové hitparády jsou neskutečně sehraní a šlape jim to výtečně. Kataklysm, Napalm Death, Obituary, Pestilence, Slayer, Nasum, Morgoth, Carcass, Malevolent Creation doplnili tihle čtyři borci i autorským flákem, který brzy spatří světlo světa na webových profilech kapely. Ploskovičtí samozřejmě makají i na vlastní tvorbě, ovšem všechno má svůj čas a přehrávka uvedených bombic nebyla rozhodně ztrátou času.

Akci pořádající moderně ladění smrtonoši ANIME TORMENT Baronku opět rozsekali. Už jsem to psal mnohokrát, takže to zestručním. Hudebně i přes žánr, kterýmu úplně neholduju, to byla neskutečná jízda. Energii, kterou tihle borci dokážou vytvořit na pódiu, by jim mohla závidět nejedna grindcore kapela a muzikantkou zručnost jakbysmet. Zpěvák měl sice tentokrát krapet destruktivní sklony, což odneslo bubeníkovo nádobíčko, ovšem oproti Inhumate to byla „pouze“ taková minidestrukce (větší jsem viděl i u „popíkářů“ Green Day). Poslední track setu před publikem vykřičeným přídavkem mě poslal do kolen. Zvuk stejně jako u sprasitelů OK, ovšem moshpit v publiku už začínal houstnout.

Představovat blíže kapelu INHUMATE je myslím vcelku zbytečné. Ačkoliv kapela za tu úctyhodnou řádku let působících na scéně nevydala mnoho nahrávek, tak jejich koncerty jsou vyhlášené nespoutanou divokostí a autodestrukcí frontmana Christophera, který je po několika úvodních tónech kapely na pódiu vždy jak utržený ze řetězu. Ne jinak tomu bylo i v Baronce, kde se ke konci setu úplně ztratila hranice mezi fanouškama a kapelou. Absolutní šílenství nejen v rovině choreografie, ale i v rovině hudební. Hlavičkování s mikrofonem, smýkání se po pódium, tři řevy a nezastavitelná vysokooktanová, místy téměř kakofonická mašina…TOP! Jinak opět velkej palec nahoru za DIY přístup, který kapela razí od svého počátku.

I když mám litvínovské smrťáky DPK aka Děti Pohřebního Kvítí jako kapelu vskutku rád, už jsem to prostě nedal. Třeba v listopadu na čtvrtém Bumbále.

Pořadatelům patří velkej dík za kvalitní koncíky včetně tohoto…takže by se příště slušela větší návštěvnost. Možná už mnozí zapomněli na dobu, kdy se člověk musel harcovat za dobrou muzikou někam až do horoucích pekel.

Fotky najdeš na mejch stránkách.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat