neděle 17. listopadu 2019

9.11.2019 – Azylácký Chilli Fest 2019


9.11.2019 – Lakka, Murder Inc., Amoclen

Večer devátého listopadu patřil v libereckém klubu Azylu opět vše příznivcům chilli. Krom standardního koncertu, který byl letos ostřejší než řada jídel k ochutnání, proběhl tradiční battle kuchařů, soutěž kdo přežije silnější dávku chilli, turnaj v liberecké originální hře “červi“ a pilo se zejména chilli pivo.

Po čtyřech extra pálivých hodinách “chilli programu“ skládajícího se z výše uvedeného přišla na řadu porce muziky, kterou odstartovala emotivně laděná, leč stále poměrně agresivní partička LAKKA. Na scéně relativně nová pětičlenná úderka kombinující hardcore a novou crustovou vlnu s notnou dávkou emocí mě dle očekávání (znalost debutního stejnojmenného sedmipalce, který spatřil světlo světa v letošním roce), trefila přímo do černého. Hudebníci nejen s přesahem do jiných kapel, ale i do jiných aktivit v rámci DIY scény v čele s Marií Fišerovou předvedli na výbornou přesně to, co je od obdobně laděné kapely očekáváno…řev, pot a slzy. Pokud tě kapela doposud míjela, neváhej ji ochutnat na bandcampu.

Druhý vystupující soubor MURDER INC. je známý napříč domácí metalovou i hardcore punkovou scénou. Kapela samotná je také jedním z “koňů“ Koníkovi stáje Support Underground, která vypustila mezi fans už dvě nahrávky tohoto hudebního uskupení. Dle dostupných informací je na cestě nahrávka třetí. Na kontě má tenhle spolek ještě nějaká demíčka…ostatně vše najdeš na bandcamp profilu kapely. I když Murder Inc. vystoupili v osekané sestavě, na síle, která je s přehledem patrná už z letmého poslechu poslední nahrávky „Umlčen Navěky“, jim tento fakt rozhodně neubral. Osobně jsem se trošku pral se zvukem, který v dané thrashové pumelenici nebyl oproti předchozí kapele příliš čitelný, ale dalo se to přežít. Přežít se ovšem nedal cover od Sodom “Agent Orange“, protože to byla jednoznačně ze strany kapely úmyslná devastace všech živých organismů, které se aktuálně zdržovali v dosahu ničivé hudební agrese. V tomto článku bych se chtěl také klukům i Koníkovi omluvit, že jsem doposud nesepsal recenzi na uvedenou nahrávku, což v dohledné době napravím, protože CD disk jsem si do sbírky obohatil i limitovaným kusem LP. Thrash!
Zatraceně divokou jízdou se třemi nekompromisními vokály uzavřeli tenhle chilli večírek domácí, na scéně již nějaký ten pátek působící, grindcore střelci AMOCLEN. Nekompromisní farmaceutický mix s brufenem na dortu byla coverka od legend české dekadentní hudební tvorby “Lunetic“. Hudba byla vskutku lékem pro všechny, co přežily tenhle chilli mejdan. Navíc Amocleni měli stejně vysokooktanový zvuk jako set samotný. V téhle sestavě jsem viděl kluky poprvé a musím uznat, že jim to aktuálně šlape jako hrom. Masakr!

Co napsat na závěr? Chilli fest opět nezklamal. Na vrchol svých možností si sáhli nejen vystupující hudebníci, ale i soutěžící a dle ohlasu na řadu jídel i kuchaři, kteří připravili řadu jídel “pouze“ pro otrlé.

Víc fotek než je v článku, najdeš časem na mejch stránkách.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat