sobota 12. března 2022

05. 03. 2022 – P.U.M., Visions Days, Ruined Floor – Hospoda u mlejna, Radvanec

Na tuhle akci jsem vyrazil, nejen abych podpořil místní akci, ale abych si dal živě i metal/punk pražáky P.U.M., jejichž letošní album „Ostuda punku“ je zrcadlem společnosti a bohužel i poměrně velkému množství domácích punkových i metalových kapel.  

Do sálu místní hospody jsem dorazil v průběhu prvního setu punk rockových RUINED FLOOR. Tuhle kapelu jsem doposud vůbec neregistroval. Z toho, co jsem viděl a slyšel, se jednalo o zručně zahraný punk s řadou melodických pasáží. Zpěv v mateřštině obsahoval nejeden expresivní výraz, ale i řadu chytlavých refrénů v podání třech zpěvů včetně bubeníkova. Potenciál druhé kytary neletěl do kanálu a tahle čtyřka punkáčů ho úročila nejen v melodických partech. Klidně bych na kapelu zašel znovu. Více zjistíš na bandzonu.

Jako druzí se už pro vstřícnější publikum představili VISIONS DAYS. Skáčkem střihlý punk s kořenem v roce 1990, pak celé devadesátky projeli v post-punk a gotice…vše najdeš na jejich stránkách. Na stagi opět tři zpěvy, opět dvě kytary a dle očekávání řada skočných tracků…zde navíc harmonika, refrén za refrénem a plný parket zpívající s kapelou. Osobně mám v tomhle stylu jasno (na rozdíl od partičky národních socialistů, kteří přišli na kapelu oslavující marihuanu). Před lety jsem si tenhle styl docela dával, ale pak jsem se vrátil do punk-metalových vod, kde je doma následující kapela P.U.M.

Zvuk jak fík, příjemně zaplněný sál…už jsem si po lock downech znovu zvyknul na tyhle příjemný večery. Bohužel si pomalu zvykám i na bizáry, které se na akcích dějí. Plačící týpek na brazilské Pauře, že mu “negři“ berou fotbal byl tenhle večer bez debat trumfnut lidma v trikách Sudetenland a R.A.C. z wishe tleskající kapele fuckující nácky z pódia. Ano, P.U.M., pražská metal punková partička, která si nikdy nebrala servítky a novým albem si je nebere tuplem. Na rozehřátí “Track No. 1“ z poslední desky a pak diktát po hudební i textové stránce…poměrně ostrej průvan v zahnívající metalové i punkové scéně. Kolize dvou mých oblíbených hudebních žanrů s kompoziční/hráčskou úrovní a trefnými texty, žádný prostor k nudě a bez ostychu "Smrt Putinovi, smrt fašistům a sláva Ukrajině"…P.U.M…díky Roberte!

Navíc akce byla dalším dílkem benefice pro zdravotně znevýhodněné děti Adélku a Kačku, kterým pomůže hiporehabilitační pobyt.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat