pátek 14. října 2022

Novinky u PHR

Zatím poslední album britských Anti Nowhere League – The Cage vychází u PHR Records 

Anti Nowhere League jsou jedni z nejdůležitějších představitelů takzvané druhé vlny punku. Jejich debutové album We Are The League patří ke klasice žánru, a k odkazu téhle party se hlásí muzikanti z takových kapel jako Metallica nebo Rancid. ANL jdou od začátku svoji vlastní cestou, ve skladbách mísí vedle punku i vlivy hardrocku a metalu. Po útlumu kapely na přelomu osmdesátek a devadesátek se band vrací s ještě větší silou, a od té doby neúnavně koncertuje po celém světě. Své zatím poslední album The Cage kapela vydala v roce 2016 na americkém labelu Cleopatra. Dvanáctka silných skladeb s hrubým vokálem Animala a kytarovými sóly s nádechem Motörhead se neúnavně žene vpřed s neutuchající punkovou přímočarostí. Součástí téhle kolekce je i pocta starému bardu Charliemu z UK Subs či hymna alkoholiků s názvem God Bless Alcohol. 

Evropská verze alba vychází na vinylu u PHR Records oproti původnímu vydání doplněna o textovou přílohu.

https://anti-nowhereleague.bandcamp.com/album/the-cage

 

Slaughter And The Dogs na albu Vicious převádějí nestárnoucí punk!

Jedna z vůbec nejstarších punkových kapel (své první demo natočili už v roce 1976). Slaughter And The Dogs byli možná ve stínu některých svých slavnějších kolegů, ale hned jejich debutové album označují znalci jako jedno z nejlepších punkrockových alb vůbec. Tahle parta rozhodně nehrnula řádové desky jako na běžícím pásu, ale když už něco natočila, jedná se extrakt toho nejlepšího, co v sobě poctivý punk skýtá.  

Píše se rok 2016, kapela z Manchesteru má za sebou čtyřicet let existence a právě vydává novou řadovou desku. Pánové zestárli, získali mnohem větší jistotu v ovládání svých nástrojů, ale neztratili nic ze svého rebelantství. Album Vicious je dvanáctka skladeb podpořených výraznými kytarami, silnými melodiemi a přímočarou energií. Vicious je přesně takové album, jaké chcete slyšet od kapely, která má stále co říct. Ryzí punk staré poctivé školy. Punk´n´roll ze zavšivené garáže v podání chlapů, co už hodně zažili a stále neztratili jiskru. 

Deska vydaná původně pouze v USA vychází nyní poprvé ve své oficiální evropské verzi u PHR Records.

https://slaughterandthedogsuk.bandcamp.com/album/vicious

Žádné komentáře:

Okomentovat