čtvrtek 5. července 2018

4.7.2018 – SK metal, punk, techno


4.7.2018 – Barbar, Leaders of the Fucking Assholes

První zastávka minitour slovenskejch kapel BARBAR a LEADERS OF THE FUCKING ASSHOLES v Liberci byla pro mě malou, leč velmi účinnou náplastí na promeškání letošního Fear Festu, známýho taky jako pražskej Punx Picnic, kde se Barbar dle ohlasů a záznamů na webu předvedli ve velmi dobrym světle.

Tahle on man epic metal punk záležitost, jak se sama kapelka, respektive jak se sám mistr Hufnagel prezentuje, nasazuje na živý přehrávky těžkej kalibr v podobě hudebníků z dalších slovenskejch spolků, který ti určitě nejsou cizí. V Liberci, bohužel ne tedy v Azylu, nýbrž v náhradních prostorách, kam byl klub nucen přestěhovat pódium pod tlakem vyšších mocností, nastoupili Barbar v plný palbě s dvěma kytarama v ranku blackened thrash death (můžeš znát z Demolizer, Goatcraft, Beton, Mindfuck, S.I.K.A. a dalších), basovkou (Krutá Zima, Leaders of the Fucking Assholes, Municia a dalších) a těžce D-beat škopkama (Beton, Leaders of the Fucking Assholes, Mindfuck, Sperm of Mankind a zřejmě ještě dalších). Nejspíš je ti jasný, že s touhle sestavou to nemohlo dopadnout blbě a taky nedopadlo…slovíčko epic bylo naprosto na místě, jelikož jednodušší leč o to působivější klávesový party dodávaly blackened jízdě plný parádní kytarový práce s těžkym d-beat bubenickym podkladem nejen punc originality, ale i pekelnou dávku poutavosti, která byla dle očekávání o stupýnek vejš než z nahrávek, který můžeš ochutnat na bandcampu kapely. Ovšem jak na nahrávkách tak během živý přehrávky jsem stále ještě nepřišel na chuť vokálu mistra Hufnagela, kterej Barbara před čtyřmi lety stvořil a vlastníma silama poslal mezi posluchače na parádním demíčku. Hrálo se jak z uvedenýho demo kazety, tak vymazlenýho desetipalce, tak i splitu s Leaders of the Fucking Assholes a samo proběhla i vraždená coverka  Discharge.

V Leaders of the Fucking Assholes vyměnil Hufnagel klávesy za změť krabiček produkujících hardcore techno a krom mikráku se ještě chopil i kytary. Bohužel s ohledem na technický problémy dostalo velmi spokojený  liberecký publikum sadu neurvalejch hardcore punkovejch zářezů bez elektronický složky, která mi během koncertu vůbec nechyběla…prostě nebyla potřeba.  Teď si fakt nedokážu vybavit, která z dalších československejch kapel užívá podobný věci, takže i v LoFA stejně jako v Barbarovi hraje důležitou roli originalita jdoucí ruku v ruce s hráčskym umem a zapáleností pro věc, který činěj z hudební produkce opravdovou lahůdku…ještě aby ne, když za basou a bicíma zůstali sígři z Barbara, kteří si během pauzy mezi setama odskočili jen pro další pivo. Koncert byl sice velmi krátkej a to zejména s ohledem na kleklej aparát, ale oktany mě vskutku v červenejch číslech. Ostatně můžeš posoudit na prozatím jediný nahrávce kapelky ve formě split s Barbarem na bandcampu…i když borci vlastně splitujou sami se sebou…haha.

Co napsat na závěr, snad jen to, že sem zatraceně rád, že i v okurkový (fesťákový) sezóně natrefí člověk na párádní klubovku a že se v Azylu těžkej boj stále nevzdávaj…respekt!

Fotky z akce sleduj na mejch stránkách.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat