úterý 10. listopadu 2020

Nervous Impulse, Epicrise, Rubufaso Mukufo ‎– Atomic Grind 3 Way

Nervous Impulse, Epicrise, Rubufaso Mukufo ‎– Atomic Grind 3 Way

V rámci mých ostudných recenzentských restů došlo nakonec i na dvě kolaborace, které mi poslal Eric z Nervous Impulse. První notnou dávku hluku tvoří kanadsko-ukrajinsko-český splitec, který spatřil světlo světa díky spolupráci dvou ruských labelů a na kterém změřili obrazně síly Ericovi nervy drásající Nervous Impulse s českými ze řetězu utrženými crust grindery Rubufaso Mukufo a ukrajinskými grindery Epicrise.

Žánrovému příznivci nebude určitě ani jedno z uvedených jmen velkou neznámou ať už kvůli kolaboracím řekněme se zvučnějšími jmény nebo i kvalitním materiálem, který byl u každé z kapel již mnohokráte zaznamenán na zvukových nosičích.

V minimalistickém, leč úderném a vše říkajícím grafickém kabátku se ukrývá nejen stříbrný kotouček přinášející třiadvacet záseků do šedé kůry mozkové, ale i informace o jednotlivých účastnících toho drtícího sprintu na třicet minut s názvem Atomic Grind!

Prvních jedenáct ran bičem upečených léta páně 2017 v bzeneckém studiu Shark z popela Cerebral Turbulency povstalých Rubufaso Mukufo (zde poprvé s Bilosem na mikráku) představuje adrenalinovou injekci působící deset minut nejen v duchu Cerebral Turbulenci, ale i starších Malignant Tumour, od kterých zazní na závěr i coverka “Fuck Off Nazi Bastards“. Nějaké to intričko, tracky od slabé půl minuty stopáže a hlavně tah na branku jako hrom. Co také čekat, když do mikráku zahřmí Bilos, na bubenickou stoličku usedne Cihoň (R.I.P.) a kytary se chopí Daniel Ožuch (momentálně válcující v Murder Rape Amputate), že? Po zvukové stránce je vše v nejlepším pořádku…takže nášup prosím. Jo, ještě se sluší dodat, že tenhle set vyšel původně jako online singl pod názvem “Violent Show“.

Při nástupu pětice skladeb v podání Nervous Impulse se po dávce adrenalinu poměrně svěží a nic netušící pacient dostává na psychiatrické oddělení, kde jej čeká léčba šokem, a to v podobě těžkotonážní a jedovaté porce death metalu brutálního střihu i grindu. Dezorientace umocněná neskutečnými výbuchy agrese ve všech podobách zvuku včetně divokých vokálů á la Inhumate vtahuje do čistokrevného šílenství v podobě trhání strun, bubenických sypanic a řevu. Ovšem i v chaosu lze najít řád, což tahle kandaská pětice opět s přehledem dokazuje a nelze než žasnout nad jejich hráčskými výkony a v celku samozřejmě i kompozičním umem, kterými ničí sluchovody fanoušků již třináct let.

Poslední třetina stopáží i obsahem na téhle kolaboraci je bez debat nejslabší a to i po zvukové stránce. Což ovšem není pro grindovou partičku míchající vážná i nevážná témata Epicrise ve výše uvedené společnosti žádnou ostudou. Rozjeté mašině nedochází dech a válcuje vše, co jí stojí v cestě…a to poměrně chytlavým způsobem. Tancovačky, sypanice a plejáda extrémních poloh vokálů zahřeje u srdíčka každého nadšence do grindové tvorby. Na závěr si kapelka připravila coverky třech ikon žánru (Dead Infection, Grossmember a výše zmíněných Cerebral Turbulency). Cover verze s jasně identifikovatelnými autorskými prvky nevyznívají v podání kapely vůbec marně, čemuž napomáhají i přizvaní hudební hosté.

Celkový dojem je skvělý. Rozparcelování nahrávky nedává absolutně prostor k úniku pozornosti. Splitec má solidní drive, není vycpaný někdy až zbytečnými intry a pokud jej máš doma, tak předpokládám, že se na něj zbytečně nepráší na rozdíl od řady vskutku nezáživných věcí v dnešním nepřeberném množství muziky.

4,5/5

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat