sobota 10. července 2021

2.7.2021 – VEGAN BURGER DAYS Liberec a koncert - benefice pro Ciocia Czesia

2.7.2021 – Aso-Naga, The Pau – Liberec Azyl/Komunitní zahrada LIAS

Od tří hodin odpoledne zněl libereckým pivním barem Azyl d'n'b v podání MONEKY BOOM CREW. V nabídce bylo nepřeberné množství piv a čtyři druhy burgerů jejichž úhrada byla stejně jako vstupné na celou akci dobrovolná a zároveň benefiční pro kolektiv Ciocia Czesia, který vytváří podpůrnou sít pro ženy z Polska, kterým polská vláda upírá právo na bezpečnou a legální interrupci.

Odpor k uvedenému mohl příchozí vyjádřit neomezenou částkou za burger, který byl v nabídce ve čtyřech verzích s názvy samozřejmě poplatnými uvedené akci, a to Chiapas, Kronštad, Jebač PiS nebo Smrt klerofašismu. Odpor proběhl samozřejmě i hudební v podobě domácí známé hardcore punkové partičky Aso-Naga a polské alternativně laděné post punkové The Pau. Třetí avizovaná pražská post-hardcore partička NICOTA nedorazila, což mě tedy osobně dost mrzelo, protože jejich třetí nahrávku s příznačným názvem “Kapitola III“, kterou najdeš kompletně k poslechu na bandcampu, jsem chtěl fakt slyšet živě.

Onen hudební odpor se ovšem přesunul z klubu na protilehlou Komunitní zahradu LIAS, kde se odehrávají téměř každý víkend skvělé koncerty. Tento večer ovládli stále se vylepšující prostor pro živé hraní angažovaní hardcore punkeři z Krupky ASO-NAGA. Naposledy jsem kapelu viděl shodou okolností také v azyláckém prostředí na benefiční akci “Přijď na koncert, zachraň prales! 4“, kde předvedli skvělý koncert, ostatně jako na benefici pro Ciocia Czesia. Agresivní, hudební primitivitu postrádající produkce stojící z poloviny na srozumitelně podaných textech doplněných jasným poselstvím, opět nadchli každého žánru nakloněného empatického fanouška. Nahrávky kapely můžeš poslechnout na bandacmpu nebo bandzone profilu, kde najdeš i informace o chystaném splitu s Nothing to me, což je také hardcore-punková kapela z krupky.

S ohledem na přesah akce se početného a nakloněného publika stejně jako Aso-Naga dočkala i polská hudebnice Paulina Dudek aka The Pau, která si s sebou vozí ve futrálu od kytary celou kapelu. S ohledem na dění v Polsku proběhla řada textové ostrých a hudebně spíše tanečných tracků, které najdeš v plné palbě na bandcampu a některé z nich ve zdařilých klipovkách i na yt kanálu, včetně singlu z třetí chystané desky. I když nejsem příznivcem tohoto typu produkce, první deska “Ku“, kterou si Paulina natočila celou sama, mě dost baví…a bavil mě i její koncert, který byl aktuálně třetí v ČR po Praze a Brnu.

Koncert a burgery nebyly však jediným zdrojem finanční podpory pro polské ženy, jelikož po ukončení venkovní hudební produkce přišla na řadu ještě dražba posledních kusů tašek s motivem Azylu, které společně s triky se stejným motivem pomohly klubu a baru přežít v době lockdownu. Nejvyšší nabídky atakovaly hranici pěti stováků, což vybranou částku ještě pěkně posilnilo.

Pro některou tupá hudba a sraz divných lidí, pro některou potřebná pomocná ruka, protože neměla to štěstí a nenarodila se v sekulárním státě. Hrubek se nelekejte, na čárky nehleďte a hlavně neobhajujte promotéry, kteří si pozvou na akci Ortel. Pár mých fotek najdeš tradičně ZDE. Jo a podpoř Vegan Burger Days.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat