pátek 8. dubna 2022

02.04.2022 – P/\ST , M.A.C. of MAD, BBYB – Liberec, Azyl

Tři skvělá hudební uskupení, která se ukázala loni v červnu na Ještědské Odysee nyní prověřila nejen konstrukční stabilitu libereckého Azylu, ale i emoční stabilitu rance odvážlivců, kteří se nebáli strčit hlavu do sálu, ze kterého se krom hřmící elektro hudby valila i oblaka kouře probleskávající jedovatým stroboskopem…to by měl Slávek z Mörkhimmel panečku radost.

Akci odpálily M.A.C. OF MAD. Jejich set měl bez debat oktany v červených číslech a krom novinkového tracku „Mladí a krásní“ kopíroval v podstatě vystoupení v tomhle klubu z loňského září, které jsem měl možnost také vidět. Prostě jak jsem už psal…zvuk na hranici snesitelnosti, pro lidi s vyšší mírou zachovaného sluchu, daleko za ní…zvukové, obrazové i obsahové vjemy účelně nepříjemné až jedovaté. Jedovaté jako řev zpěvačky a vše drtící jako growl kytaristy s elektronickém podkladem v zádech. Od prvních tónů po mohutný závěr…uf. Sál byl silce příjemně naplněn, ale hlavním lákadlem pro drtivou většina návštěvníků byla jiná partička.

Tou byla/byli P/\ST. Chytlavé beaty, zbustrovaná basa a rap s texty které mají hlavu a patu. Před narvaným sálem, zejména díky divadelní průpravě obou hudebníků, proběhla opět živelná šou. Žádná mlha, žádné blikačky, pouze důraz na slovo umocněné hudebním doprovodem. I když mají P/\ST na rapovou kapelu poměrně propracovaný a mohutný hudební podklad, tak díky předchozímu setu prostě polovinu své síly ztratil…samozřejmě pro ty, co přežili bez úprku první kapelu. Na téhle partě mě baví v podstatě vše, co jsem zatím zmínil a přidáním dvou slov, která slyšíš často od hudebníků, kteří nemají místo mozku hovno a nebo alibisticky nemlčí, do kurevsky aktuálního textu “tíseň“, si to u mě ještě vylepšili. Ovšem vrazit je mezi M.A.C. of MAD a BBYB, bylo jako poslat střední váhu do ringu proti supertěžké. Každopádně Sláva Uktajině a pokud chceš inteligentní, intenzivní a hudebně propracovaný rap, dej si P/\ST.

Ostrava v čele s mohutným pořízkem v podobě reklamy na gore merch se už dnes na pódiu jednou mihla a to v hostovačce u M.A.C. of MAD…řeč je o Kinovi, kterého znáš nejen z gore chlívů jako Carnal Diafragma, Murder Rape Ämputate nebo Egggore, ale i jedné velmi nedoceně grindcore partičky Cerebral Turbulency, na jejichž desku Impenetrable nedám dodnes dopustit…pokud neznáš tenhle zlatý fond českého grindcore, koukej to napravit…ale zpět ke stavění reality v tekkno/cyber/grind/core prostoru, který ovládla krom zmíněných hudebních stylů i monstrózní mlha se stroboskopovými výboji. Neskutečný a účelově přepálený válec, který stejně jako první set nedal nikomu přítomnému oddechu…tohle musíš zažít na vlastní kůži…totální destrukce.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat