sobota 21. května 2022

07.05.2022 – SDI, Endlevel, Murder Inc., Sadistic Hannibal – Mladá Boleslav, Farářova Sluj aka Orthodox

Ještě jsem se nevzpamatoval z death metalové řežby v podání dánských Baest a už Farář servíroval ve sloji další poměrně velké jméno…speed thrashové veterány S.D.I. Tím bylo o osudu sobotního večera prakticky rozhodnuto a třetí víkend po sobě proběhl opět výlet do zatuchlého mladoboleslavského sklepení, kde ani přívětivé letní počasí nedonutí některé kuřáky vylézt s cígem před klub.

Tenhle vypečený večírek otevřeli jičínští SADISTIC HANNIBAL. Stará škola těžkého kovu čerpající inspiraci z nejedené československé/rané české metalové partičky. Oproti mému poslednímu setkání s touhle kapelou, kterou byl jejich historicky druhý koncert, musím uznat, že celkově šli bez debat nahoru a zároveň si zachovali sympatickou dřevnost. Také se dočkali letos debutového alba "Brána Smrti", které jim vydal Rowdies pod svým labelem Maximed Records. Z tohohle cédka dostaneš prakticky to, co pod pódiem…v průběhu pitu možná i na něm. Jejich koncert rozhodně není ztrátou času.

Berounští MURDER INC. patří již na scéně k prověřeným jménům. Jejich koncerty působí jako kobercový nálet a i když poměrně často mění sestavu, co nahrávka, to jiná sestava, tak působí vždy na pódiu neskutečně sehraně. Je to pořád nekompromisní thrash čerpající i z dalších hudebních škatulí, z nichž nejčitelnější je v jejich tvorbě hardcore punk. Ne jinak tomu bylo ve sluji. V sestavě od loňského roku s bubeníkem Ytivarg a basákem Laid to Waste. Došlo na kompletní přehrávku materiálu libového splitu s Kaar, skladeb z debutního full LP i na ochutnávky z chystaného ípka “Sám Sobě Soudcem” včetně coverky od Lahar.

Nepřeberné množství úderných riffovaček předvedla pro mě doposud neznámá německá partička ENDLEVEL, která se desátým rokem pohybuje na scéně na rozmezí thrashe a death metalu. Během evidentně zkráceného setu se hrály především novinkové skladby, ze kterých už nebyl cítit ten německý death metalový ocásek, který svým způsobem definuje z větší části německou scénu. Kytaristé se zpěvákem se na pódium poskládali s umem tenisových přeborníků a nasekali to bez sebemenšího zaváhání. Osobně jsem si ovšem ze setu krom řemeslně kvalitně odvedené práce neodnesl prakticky nic.

Pravé strhující peklo, ke kterému zažehli plamen bez debat Murder Inc., se rozpoutalo se startem prvního tracku setu S.D.I., který začal skladbami z reunion alba “80s Metal Band“. S ohledem na možnosti klubu nemohly být naplněny všechny technické požadavky kapely, takže se hrálo doslova jako ve zkušebně, což zejména během tracků z kultovního alba “Sign Of The Wicked“ bylo neskutečně syrové a intenzivní…přesně jak to vlastně chceš! Nechyběla umělá mlha, skandování jména kapely, názvů jednotlivých skladeb i společný řev refrénů. Nechyběly také pivní zombie v první lajně, které se zdárně pokoušely o vyražení zubů zpívajících kytaristů opětovnými útoky na stojany s mikrofony a samozřejmě ani nahnědlost z obecenstva při odsouzení Putinovi agrese na Ukrajině ze strany vskutku sympatického frontmana. Kapela vystoupila v pozměněné sestavě s novým o generaci/dvě mladší kytaristou, který minimálně na stagi do sestavy zapadl…ostatně stejně jako reedice alba “Sign Of The Wicked“ u mě do policie.

Pár fotek z akce pořídil Milan, takže neváhej mrknout, jak se hrálo ve formě fotoreportáže: SadisticHannibal, Murder Inc.,Endlevel,  S.D.I…jo a doraz letos na OEF k pódiu rozvířit prach, až budou hrát Murde Inc.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat