čtvrtek 8. listopadu 2018

Nový metalový projekt na domácím kolbišti OBLIVIUM REGNUM


OBLIVIUM REGNUM je nový metalový projekt na domácím kolbišti se starými známými tvářemi českého metalového undergroundu. Pro představení kapely bohatě postačí zveřejnit jejich profilaci:

„Projekt OBLIVIUM REGNUM (lat. Ztracené království) vznikl na popud dvou zakládajících
členů, Toma a Michala, dnes již nefungující kapely DEPRESSIVE REALITY.
Rozhodli se znovu dělat muziku, která je baví a koncepčně se bude jednat o okamžiky naší historie
za vlády Přemyslovců, jediných českých vládců, v dnešní době téměř zapomenutých.
Oslovili  Luboshe (ex-Stigma) a Slávka (též bývalého člena DR, jinak The Rays of The Sun) a
Ervína (The Rays of The Sun), kteří souhlasili a připojili se. Koncepčně se tedy,
jak je již výše naznačeno, bude jednat o okamžiky naší historie za vlády Přemyslovců,
chceme jako kapela připomenout, že naši vládci vedli svou zemi nezávisle na zájmech říše,
a že jejich moci, viz Přemysl II. Otakar, se obávala celá Evropa..
Hudebně celý projekt vyznívá jako Old School Melo-Death/Black/Doom Metal.“

Pro ucelený náhled si můžeš připoment jednotlivé uvedené hudební spolky.Doomové The Rays of the Sun, kteří se dle posledních informací probouzejí z hibernace, již nefungující smrťáky Depressive Reality či stále fungující drtiče smrtícího kovu Stigma. Zajímavostí je, že všechny uvedené spolky měly v čele zpěvačky oproti čistě mužské sestavě Oblivium Regnum.

Kapela zveřejnila na svém bandzone profilu první dvě skadby „Homburg“ a „Poslední bitva“, ke kterým uvádí:

„HOMBURG  - 9. června 1075 proběhla bitva u Homburgu na řece Unstrut. Císař Jindřich IV se domníval , že bitva se Sasy je předem vyhraná a ponechal knížete Vratislava II (pozdější první Český král Vratislav I) se svým vojskem a s vojsky Wiprechta z Grojče a lotrinského vévody Gottfrieda jako zálohy. Císařská vojska se však dostala do léčky, ze které je zachránila a celou bitvu zvrátila právě česká vojska. Vojska, která byla v říši považována za divoká, nesmiřitelná a poněkud barbarská, ale vždy vítězná...

Ke skladbě HOMBURG nám zahostoval na kytaru mistr Frank ŠERÁK(ex-Fleshless,Garbage Disposal,Intervale Bizzare,Supreme Conception)

POSLEDNÍ BITVA - 26.srpna 1278 proběhla u Suchých Krut tzv. druhá Bitva na Moravském poli. Zde se proti sobě postavila vojska velkého Českého krále Přemysla II Otakara a císaře Rudolfa – nýmanda z Habenburgu – Habsburského. Česká vojska byla v bitvě díky nerytířské lsti poražena a samotný Přemysl II doslova ubit. Podle legendy jeho mrtvé tělo nýmandovi vojáci vysvlékli donaha a ukradli mu pozlacenou zbroj. Na králově těle bylo údajně napočítáno sedmnáct bodnosečných ran. Přemyslova mrtvola byla následně po třicet týdnů hanobena a vozena po městech jako důkaz o jeho smrti. V Čechách nastala zlá léta...

Ke skladbě Poslední bitva nám zahostoval na keyboards Libor Čihák(Your Delusion,ex In The Shadows)“


Žádné komentáře:

Okomentovat