středa 8. června 2022

14. 05. 2022 – PxVxIxBxAxCx, BowelFuck, Kasquad, Amoclen – Liberec, Azyl

Hodně vody uteklo od doby co tenhle putovní grindový cirkus koloval mezi libereckými kluby Bunkr (tehdy Golet/Casta) a Had. Hodně vody uteklo od doby, co si mohl vidět naživo slovenské fofrníky Idiots Parade nebo českou gore ikonu Gutalax v klubu pro pár desítek lidí. Ovšem značka Bizarro Masacra Violento Tortura Festa si i s osmnáctým pokračováním zachovala to, co tyhle akce, dělá nezapomenutelnými.

Letos se sice sestava stejně jako v loňském roce obešla bez zahraničního jména a dokonce se díky nemoci smrskla sestava na pouhé čtyři kapely, ale jaké…pokud si s dovolením vypůjčím slogan z jedné etiky z domácí hardcore asfaltu. 

No, pryč jsou i doby, kdy jsem byl odvařenej z každé gore chujoviny s automatickým bubeníkem. Člověk je přeci jen starší a nehodlá mrhat drahocenný čas do posledního výdechu poslechem kdejaké voloviny, takže na jehlu nebo do přehrávače už z tohohle ranku jde vskutku máloco…poslední GUT jsou třeba fajn nebo z domácího rybníčku raketa jménem Sick Sinus Syndrome…samozřejmě potěšili LP reedice domácích Pathologist, polských Squash Bowels nebo reedice debutu španělských Tu Carne. Ale zpět k liberecké akci a hudební program otevírajícímu one man projektu PENIS VACUATED IN BLOODY ANAL CREEK, za kterým stojí kytarista Murder Inc. a Lady Gaza a který jménem dostál dostatečné míry perverznosti daného ranku. Hudebník se svěřil, že s ním nikdo nechce hrát a ostatní nástroje si pustil z mobilu. Nakonec se nekonala hudební infantilita, a pokud se blýskla, tak s jasným úmyslem. Kratičký set s otáčkami v červených číslech, který nepřibrzdil ani během coverek Nasum a Napalm Death (doufám, že si to pamatuju dobře) mě fakt bavil. Pokud tenhle projekt vydrží a bude možnost, rád si opět zajdu poslechnout tuhle nekompromisní kanonádu.

Druhým chodem byli grindcore úderníci BOWELFUCK. Kapela, která byla pro mě na akci největším lákadlem (Bambulkyně Dobrodružstva nikdo nepozval) a po dva roky staré “Decades“ pro mě patří mezi špičky domácího grindcoru. Kapela během setu představila logicky poslední album “ Appetite Comes With Killing“, které pro mě nemá sílu předchozího počinu…ovšem s ohledem na jeho čerstvost nelze vyloučit, že v přehrávači ještě uzraje. Grind moc netáhne, takže narváno v Azylu, kde se Bizzaro poslední roky odehrává, fakt nebylo, ale ani to neodradilo tuhle trojici rozjebat všechno napadrť. S původní kapelou, která před deseti lety rozvířila prach domácího grindového kolbiště debutem “ManBearPig“, má aktuální BowelFuck společného už sice jen bubeníka, ale kvalitu si zachovává ve všech podobách, stejně jako samotné Bizzaro, na kterém se ukázali, pokud se nepletu, již podruhé. Koncert kapely doporučuju, stejně jako celou diskografii k poslechu, jejíž první nahrávky řadím k tomu, o čem jsem se opět mimo téma rozepsal v úvodu.

Poctivý staroškolský grindcore přivezli z Písku KAOSQUAD, kteří pokračovali zdařile v započaté devastaci. Namlsán z předchozích koncertů a nahrávek jsem si tuhle hudební špínu také náramně užil a dle dění v klubu jsem nebyl zdaleka sám. Dostal jsem přesně to, co mě na kapele od jejího prvního poslechu baví, což byl okamžik koupě splitu se strakonickou fofr kapelkou Behind the Cemetery Wall. Sedmipalec z Berryho dílny už byl pak sázkou na jistotu…stejně jakou jsou sázkou na jistotu koncerty téhle kapelky…třeba ten OEF před pěti lety. Tepavý, špinavý grindcore s libovými vokály…mňam.

Akci uzavřeli ve velkém stylu a po sobě samozřejmě sál v Azylu i vytřeli magistři z libereckých lékáren AMOCLEN. Na Bizzaro zaútočili s pozměněným setem a servírovali jednu medikaci za druhou (samozřejmě i s návodem na užívání)…zejména jedna v publiku přítomná pacientka, která tuhle šíleně řvala v Hadovi, uvítala nějakou tu piluli na různé fobie. Tak jak se publikum drželo, tak na domácí spustilo poměrně silný mosh a že k tomu set i kvalitní robustní zvuk, který se táhl celým večerem, přímo vybízel. Tak co, kdy bude nástupce “Diagnosis: Grindcore“?

Kvalitní muzika, kvalitní jídlo a pití..Azyl.

Grinch 

Žádné komentáře:

Okomentovat