pátek 12. srpna 2022

10.08.2022 - Infected Rain, Up!Great – Bunkr, Liberec

Nejlepší akce jsou ty, od kterých nic nečekáš. O koncíku jsem sice díky fb věděl, ale že pojedu, jsem se prakticky rozhodl v den konání s tím, že stejně musím do Liberce pro novou helmu na kolo. Před klub jsem dorazil až na osmou, kdy měl začít hudební program a hloučky metaláků i poslední dvě místa na parkování před Bunkrem značily, že bude asi narváno. 

Nealko pivko a ostravská předkapela UP!GREAT, o jejíž existenci jsem se dozvěděl až díky tomuhle gigu, byly příjemným startem. Na hudebně zdařilém crossoveru s kořenem v roce 2008 a nějakou tou nahrávkou na kontě…mrkni na bandcamp/bandzone…mi úplně nesedl projev zpěvačky Veroniky, ze kterého bylo až moc cítit, že má vysoké cíle. Kapelu dle info na netu založil kytarista Tomy, jehož hra mě neskutečně bavila celý koncert. Již zmíněná křižovatka žánrů jako je nejen tvrdý nu-metal, groove, ale i klasický rock gradovala nebo se klidnila s polohami zpěvačky Veroniky. Jako jo, přes menší poněkud subjektivní mínus to tahle čtyřka s přehledem utáhla po celou dobu koncertu. Nedivím se, že si je moldavští Infected Rain vzali jako tour parťáky na čtyři československé zastávky svého Ecdysis tour, do kterého spadal i tenhle večírek. 

INFECTED RAIN jsem kdysi díky brouzdání po klipech na youtube registroval jako jednu z moderně znějících kapel a mezitím se z nich (stejně jako z ukrajinských Jinjer) stala poměrně velká kapela vystupující na takových akcích jako je třeba německý Wacken. Tour k nové desce “Ecdysis“, která na mě při velmi letmém poslechu působila již poněkud soft, odpálila kapela na jaře desítkami akcí v Evropě, začátkem léta projela Spojené státy a nyní drtí zase Evropu…zatraceně aktivní partička. Co napsat ke koncertu…postačilo by jedno prosté wau! Neskutečně kontaktní a energická jízda od úvodních tónů až do vykřičeného přídavku. I když nebylo v klubu úplně našlapáno ani na hlavní kapelu (cca 100 hlav), tak proběhla menší řízená wall od death. Kromě poměrně velkého počtu zahraničních návštěvníků z přilehlého Německa hrozil v rámci svých možností u pódia i jeden krampusák. Stage byla díky moderní technice prostá všeho, takže prostor pro atmosféru dokreslující choreografii, kterou z části tvořila i improvizace a čirá radost z hraní a odezvy, byl dostačující. 

Rozhodně nelituju investice do lupenu, protože tohle byl skvělý hudební zážitek, který sice lehce podsekla skutečnost, že pan zvukař neměl evidentně svůj den, ale všechno nemůže bejt vždycky dokonalý.

Do Bunkru určitě v následujících dnech/týdnech zajdi…koncert na podporu Národního parku Českého Švýcarska, Pro-Pain a další…sleduj stránky. 

Pár obrázku najdeš ZDE.

Grinch


Žádné komentáře:

Okomentovat