sobota 19. června 2021

18.6.2021 – Narozeninová jízda kapel od Silver Rocket

18.6.2021 – Fetch!, Bumfrang3, Wollongong, Lyssa – Liberec Azyl/Komunitní zahrada LIAS

Sociálním sítím utajená dvojitá akce ku příležitosti oslavy narozenin na Komunitní zahradě LIAS u libereckého pivního baru Azyl jednoznačně pozitivně překvapila. Osobně nejsem pravidelným posluchačem hudebních ranků jako je kupříkladu noise rock, který se táhl celým večerem jako záchytná lano pro tápající…včetně mě.

Jako první se představila noise rocková partička z Prahy FETCH!, která naservírovala/zúročila přes dvacet let své hudební existence v podobě kouzlení i ne příliš veselých disha/ruchů kytar. Kompoziční lehkost i cílená marnost měla potenciál strhnout zejména v druhé polovině setu pro doslova tří generační publikum. Trio pražských hudebníků můžeš pustit do svého vědomí ihned prostřednictvím bandcampu nebo 10. srpna v Boskovicích. Pak můžeš přemýšlet o životě anebo o debilitě stát ve frontě na otevření Primarku, aby sis koupil triko, které je vyrobené maximálně pro pár fotek na instáč….protože tohle jsou vzpomínky na budoucnost. Jinak loňskou desku “Semifinale“ jsem si druhý den doma poslechl opravdu s chutí a tobě doporučuji totéž.

S druhým hudebním chodem v podobě kapely BUMFRANG3 z Přívor, jsem se poměrně pral, než jsem byl schopen přestoupit na jejich hru. Delší skladby prolezlé psychedelickou balancující na pomezí post-punku a noise rocku doplněné spíše o jistou formu recitálu než vlastního zpěvu nevyzněly sice zle, ale jejich melancholické ladění mě úplně nevtáhlo do děje. Patnáct let fungující kapela má na kontě samozřejmě nejeden nosič. Z posledního vydané LP “Vidim“ můžeš pár věcí poslechnout, ať si uděláš obrázek. Nejlépe ovšem zajdi na nejbližší koncert, ať se to tady po tom Covidu opět trochu hejbe.

Neočekávaný set v podobě narozeninového překvapení pro oslavence předvedli již nehrající WOLLOGONG. Opět trojice domácích hudebníků spustila vysokooktanové stoner, noise, punk běsnění s hypnotickými účinky na publikum, což poslalo do kotle i jednoho z do této chvíle do rytmů se pohupujících fanoušků. Dva divoké zpěvy, nekompromisní kytary, převážně ostrá bicí kadence a poctivá punková neurvalost…minimálně pro mě jako vystupujících kapel neznalého rozhodně překvapení večera.

Hudební tečkou…alespoň pro mě, jelikož už nejezdím na akce pouze s foťákem a krabicí na vinyly, ale beru s sebou, pokud to je možné i letos už tříletého juniora…byla v labelu Silver Rocket se od začátku angažující a více než dvacetiletá LYSSA, která přijela do Liberce ve své po celou době nezměněné sestavě představit věci z poslední desky “Bipolar“…alespoň, co jsem slyšel, než jsem po dvou/třech skladbách musel účast s ohledem na mladšího rodinného příslušníka ukončit. Těkotonážní pražská noise rocková jízda, kterou můžeš pustit k tělu na stránkách labelu.

Všechny uvedené kapely vydávají/vydávaly pod domácím labelem Silver Rocket, ze kterého jsem díky všude velmi řešeným/nenáviděným anketám, do kterých pravidelně přispívám, objevil kapely jako Děti deště nebo Plešatá Zpěvačka, kterými pravidelně trápím uši mezi d-beatem, punkem a grindcorem při cestách autem.

Hrubek se nelekejte, na čárky nehleďte a hlavně choďte na koncerty. Pár mých fotek najdeš tradičně ZDE. Jinak koncert pokračuje dnes přehlídkou kapel Inau, Mermomoc a Otra Vez.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat