sobota 2. června 2018

split LP Ancient Emblem a Social Crisis


V kooperci několik labelů (včetně domácích Phobia Records) vyšlo split LP Ancient Emblem a Social Crisis. Tohle splitko zveřejňuju hned z několika důvodů. Osobně jsem velkym fanouškem Ancient Emblem a to nejen z hudebního hlediska, ale i díky angažovanýmu přesahu muziky. Dále z důvodu, že dvouskladbovej materiál na první straně asfaltu je tak dobrej, že si deska malý promo zaslouží (matroš mam už dávno naposlouchanej, jelikož jej kapela vydala již na loni na kazetě, kterou prodávala na svým loňskym tour, kde samo došlo i k přehrávce uvedenejch skladeb…což byl vskutku hudební zážitek).

Ancient Emblem jsou čtyři týpci z Baskicka aktuálně sídlící v Německu. Na kontě maj dva split LP a jedno samostatnou desku. Všechny nahrávky obsahujou výbornou kolizi crustu a black metalu, i když novější matroš spíš inkriminuje k temný straně síly čili k tomu blacku. Hudebníci fungovali/fungují ještě v dalších spolcích v hudebních rancích death, black či thrash metal, grindcore nebo dis-beat…je toho fakt kotel a už podle výčtu stylů ti musí bejt jasný, že jsou perfektně vyhraný a potažmo jejich muzika prostě musí stát zato.

Druhou stranu asfaltu okupuje polskej dis-beat Crisis, kterej kolem mě proběhl velmi zlehka a to jen díky splitu s Controlled Existence. Kapelka s dvouma zpěvačkama na vokálech rozhodně neurazí a představuje po hudební stránce pro AE důstojnýho split partnera.

Na závěr dodávám, že LP vyšlo jak na klasický černotě (400 kusů), tak v limitovaný edici průhlednýho vinyl ve 100 kusech…ostatně jak vidíš na přiloženym obrázku. Pro poslech nahrávky najeď na linky pod článkem a v případě zájmu desku objednávej u Phobia Records.


Žádné komentáře:

Okomentovat