pátek 22. června 2018

Obscene Extreme - 20th Anniversary


Už tu proběhla zmínka o středečním speciálním programu, úterní Pre-Party i nedělní Aftershow letošního Obscene Extreme Festivalu, který se koná 18. – 22. července tradičně na trutnovském Bojišti. S ohledem na fakt, že letos fest slaví dvacátý výročí existence, sezval hlavní pořadatel na červenou hlínu plejádu hudebních uskupení, která dozajista vytvoří atmosféru důstojnou pro oslavy dvaceti let přehlídky extrémní muziky jakou OEF byl, je a doufám, že ještě dlouho bude.

Ano teď jsem jistě nahrál na smeč řadě škarohlídů, kteří stále remcají, že OEF to byl jedině v případě přehlídky death grind kapel a že špinavý crusteři natož punk nebo hardcore tam nemají co dělat. Jo, těmhle lidem konec konců v řadě případů nevoní ani thrash a už vůbec né společenský přesah akce (úcta ke zvířatům, žádný místo pro nácky a podobně) … no co na to říct – stačí tam prostě nejezdit.

S ohledem na hudební pestrost, která vládne už nějakej čas na OEF si dozajista vybere každej svý favority a dle mýho je rozhodně fajn, že je každej festivalovej den hudebně vyváženej a nevalí se z pódia x hodin v kusech stejnej styl. Nemá smysl zde vypisovat natož popisovat jednotlivý kapelky, který letos zahrajou, jelikož je jich za prvé hódně (více než 80) a za druhý, stejně všichni pravidelně sledujeme, co za novinky přibývá.

Co je ovšem dobrý si připomenout je, že do 30. června můžeš bookovat VIP kemp, na akci můžeš vzít svoje děti…nejen že do dvanácti let mají vstup zdarma, ale bude u ně i postaráno v grindový školce, které otevírá zpravidla před obědem a funguje do osmi do večera. Dále nesmíš zapomenout hadry pro nepřízeň počasí a plnou kešeni pro případnou útratu v grind marketu, kde s ohledem na množství distrařů a stánků samotných labelů, vždycky objevíš nějaký LP nebo CD, co už marně dlouho sháníš.

Děti bych rozhodně, nejen vzhledem k pokročilý hodině, nebral na The OEF Freak Show aneb "Grindcore pro oči", při kterém letos předvedou svoje kousky Samora Squid, Princess Tweedle Needle a Zora Wan Der Blast. Zato bych je určitě vzal k jednomu ze stánků s jídlem, aby věděli, že nasytit se můžou i byz zbytečnýho utrpení zvířat.

Co víc napsat---uvidíme se ve středu u pódia na BACK TO 1999!



Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat