čtvrtek 21. března 2019

19.3.2019 – POT KŘIK A SLZY


19.3.2019 – Baestien // Antisocial Skills // Jungwirth

Sokolovští epičtí hardcore crusteři Baestien se chystají vydat druhou desku a aby si kluci dva tracky, který budou na desce ve stopáži poctivý půlhodinky, pořádně procvičili, tak se před samotným nahráváním vydali na evropský tour. Jako parťáky přibrali hardcore punkery Antisocial Skills a jednou z jedenácti zastávek napříč třemi státy, kde hodlali/hodlají svoje emoce vyřvat do publika, byla samozřejmě i azylácká zkušebna v Liberci.

V Liberci tenhle vypečenej večírek dost slušně nazvučil i se svým projektem JUNGWIRTH odpálil Vrablo z DROM. Jelikož jsem se domníval, že na place stále probíhá zvukovka, neviděl a jsem neslyšel z tohohle audiovizuálního ambient projektu vůbec nic. Pokud tě tahle věc zajímá blíže, přečti si pár slov z vystoupení na loňskym Doom Over Reichenberg (ale těch slov je vskutku jen pár), nebo si rovnou poslechni ukázku na bandzone profilu.

Sice oproti nahrávkám na bandcampu o kytaru chudší, ovšem stále s třeskutym hardcore punkem, to následně rozbalili pražští ANTISOCIAL SKILLS. Tahle původně slovenská partička s kořenem v roce 2016 poměrně čeří vody českýho hardcore punkovýho rybníčku a kam se podívá, sklízí slova uznání. To teda můžu po kratičkym setu v Liberci jenom potvrdit…a to i bez tý druhý kytary. V kapele, která servíruje autorskou tvorbu s parádním citem pro žánr a zužitkovává nejednu hudební zkušenost svejch členů, najdeš za lidi ze slovenskejch nihilistů Rübänïskö či starý školy Time Of My Life. Pokud se chceš o kapele dozvědět víc a víceméně proniknout hlouběji do jejich tvorby, pust si rozhovor s Banánem.

BAESTIEN přijeli do Liberce nejen s novym play listem, ale i s novym bubeníkem Jirkou z další epický domácí crustovky Lakka. Jmenovaný dvě kapelky maj i další společný věci, ale o tom jindy. Zde je stěžejní nová deska Baestien, kterou kapela hodlá nahrát po skončení tour a to opět ve zkušebně a následně ji vydá na scéně label s velkym L a to Alerta Antifascista Records…a kterou v azylácký zkušebně přehrála kapela živě. Set stejně jako u předchozích AK nebyl rozhodně ztrátou času, ovšem byl jsem překvapenej, že oproti první desce „Uroboros“ (recenze) je tohle mnohem hutnější a ještě emotivnější a to samo při zachování vysoký jakosti předchozí tvorby…dle očekávání přišlo mimo hudební pohrávání si s publikem i na řevy mimo mikrák, který jsou vždycky třešničkou na pomyslnym dortu v budování atmosféry v danym ranku…a že atmosféra koncertu byla nejen díky muzikantskýmu umu jdoucímu ruku v ruce s dobrym zvukem, ale i podmanivýmu nasvícení herního plácku vskutku vynikající…ostatně jako celej hudební program. Víc se nemá smysl rozepisovat…projeď si linky a podpoř kapely koupí desek.

Fotky sleduj na mejch stránkách a choď na koncerty.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat