úterý 26. března 2019

24.3.2019 – Zkriplená liška se smetanou


24.3.2019 – Crippled Fox,  Kajse//Kajto

Maďarský thrashing tornádo Crippled Fox se po letech vrátilo na místo činu. Libereckej Azyl přijeli rozdrtit opět po čtyřech letech. Léta páně 2015 sice na turné k LP „The Final Thrash“, který bylo toho času teprve v lisu, avizovali konec kapely – ostatně jak napovídal název samotnýho LP, ale víš jak… proběhla sice kratší menopauza, změnila se sestava, ale nakonec přišlo to, co muselo - Thrashcore was Back!

Parťáky na libereckym večírku, kterej se tentokráte pyšnil poměrně silnou návštěvností a dle očekávání i těžkym moshpitem, jim dělali místní Kajse//Kajto. Tuhle sebranku není potřeba blíže představovat, jelikož o ní bylo napsáno, více než dost…recka na demíčko a jeden z posledních reportů. Ale na rovinu píšu, že borci zrajou jak víno a každym koncertem je to prostě lepší a lepší. Aktuální gig mi evokoval nejednu oblíbenou stenchcore kapelu a ten „násilnickej ocásek“ v podobě rychlejch pasáží s řádně nasranym křiklounem v čele dával celýmu sety pořádný grády. Vskutku bravurně vyvážená porce metalu, punku a rychlýho hardcoru. Krom několika novejch tracků samozřejmě zazněly i věci z uvedenýho demíčka včetně ódy na smetanu…kdyby si maďarská liška naskakující po KK (tvl…ještě že nemaj v názvu ty „K“ tři) tuhle smetanu slízla, ulevilo by se všem.

Osud CRIPPLED FOX už jsem trochu nakous, takže by to jako představení mohlo stačit. Ovšem na začátek je nutný uvíst, že s tim „Thrashcore is Back“ to není úplně přesný, jelikož aktuální tvář kapely je spíše thrashing powerviolence a to nejen co se týče instrumentální stránky tvorby, ale i KisGova vokálu, kterej momentálně drtí i kytaru. Jednoznačně za touhle změnou stojí nástup Márka (Aladár, Chappa'ai, ex-Human Error, SxOxTxE a buhví co dalšího), kterej vystřídal předchozího bubeníka a s KisGem zařádil při zmírání lišky ve studiovym fast projektu ála Hellnation „Aladár“. Navíc se už dobře znali z Crippled Fox, kde trhal blány na debutním LP, než kapelu opustil kvůli hlavní úloze v Human Error…a že jim to tehdy sakra šlapalo. Tahle dvojka nakoplá power violencem s basákem Csirkem, kterej je v lišce od počátku věků, představila novou tvář v Liberci v podobě 33 tracků s minimálním vydechnutím a oktanama v červenejch číslech. Žádný zbytečný kecy, sypec od začátku do přídavkem vymazlenýho konce. Tohle si prostě ten moshpit zasloužilo. Pro mě rozhodně překvapení, ale jednoznačně příjemný. Pokud si kapelu v Liberci a nebo o pár dní dříve v Brně propásl, s její novou tváří se můžeš seznámit na bandcampu ve formě epek „10 Years Of Thrashing“ a split se Satanic Youth.

Na závěr bych rád uved, že poslední nahrávky Crippled Fox vyšly na maďarskym a s kapelou spřátelenym labelu „Drinkin' Beer In Bandana Records“, jehož distro bylo na koncertu k dispozici a na kterej stojí určitě zato mrknout.

Fotky sleduj na mejch stránkách a choď na koncerty.

Grinch

Žádné komentáře:

Okomentovat